Aranan bomba bulundu!

Polisin, Zeytinburnu'ndaki Kozlu Mezarlığı'nda yaptığı bomba aramasında poşet içinde bomba bulundu. Arama sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda sabah saa

Aranan bomba bulundu!

Polisin, Zeytinburnu'ndaki Kozlu Mezarlığı'nda yaptığı bomba aramasında poşet içinde bomba bulundu. Arama sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Terör örgütü PKK yönelik bir operasyonda gözaltına alınan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda sabah saatlerinde Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcı madde araması başlatılmıştı. Polis, Kozlu Mezarlığı'nda yapılan bomba aramasında poşet içinde 10 kilogram plastik patlayıcı bulundu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin ifadeleri doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba imha uzmanları, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki Kozlu Mezarlığı'nda arama çalışması başlattı.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, mezarlığın girişinin bulunduğu 10. Yıl Caddesini Topkapı'dan itibaren çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapattı.

Gözaltına alınan kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile bazı dijital veriler ele geçirildiği, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda mezarlıkta patlayıcı madde arandığı öğrenildi. Aramalarda 'dedektör köpek'ten de yardım alındı.

Polisin saatler süren aramaları sonucunda bir poşetin içinde bomba bulundu. Patlayıcının 10 kilogram civarında plastik patlayıcı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler