Aracını satanlar dikkat!

Anlaşma sağladıkları araç sahiplerine satın aldıkları aracın parasının bir bölümünü ödedikten sonra noter satışını alıp kayıplara karıştıkları öne sürülen 12 kişilik şebeke çökertildi.İstanbul ve Kocaeli’nde 30 kişiyi benzer yöntemlerle dolandırdıkları ön

Aracını satanlar dikkat!


Anlaşma sağladıkları araç sahiplerine satın aldıkları aracın parasının bir bölümünü ödedikten sonra noter satışını alıp kayıplara karıştıkları öne sürülen 12 kişilik şebeke çökertildi.

İstanbul ve Kocaeli’nde 30 kişiyi benzer yöntemlerle dolandırdıkları öne sürülen şüphelilerin noterde yaptıkları işlemler güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Polis, şebekenin çalışma sistemini anlatıp vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bir de canlandırma yaptı.

İstanbul'da oto pazarları ve araç üzerindeki bulunan satılık ilanlarından ulaştıkları otomobil sahipleriyle sözde satış için anlaşan, gittikleri noterde "Abi sen satış sözleşmesini imzala para yolda geliyor" diyerek kandırdıktan sonra kaçtıkları öğrenilen 12 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Şüphelilerle birlikte bu şekilde satışı yapılan 20 otomobil polis tarafından otoparka çekildi. Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye çıkarıldı.

Polis vatandaşaları uyararak parası alınmadan noter sözleşmelerinin imzalanmamasını istedi.

İstanbul’da son 6 ay içinde onlarca mağdur otomobillerini satmaya çalışırken dolandırıldığını söyleyerek polise şikayetçi oldu. Polis olaylarla ilgili başlattığı soruşturmada teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 4 ay süren takip sırasında polis şüphelilerin organize bir şekilde dolandırıcılık yaptıklarını tespit etti. Şüphelilerin araç sahiplerine oto pazarlarında yada araçların üzerine bırakılan satılık ilanlarıyla ulaştıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu kişilerle sözde satış için anlaştıkları daha sonra notere gittikleri belirlendi. Noter’de satış sırasında şüphelilerin kurbanlarını “Abi para yolda buraya ulaşmak üzere sen sözleşmeyi imzala", “Paran 5 dakika sonra hesabında olur.ö gibi sözlerle kandırarak satış sözleşmesini parayı vermeden imzalamasını sağladıkları öğrenildi. Daha sonra bir bahaneyle para bekleyen kurbanlarını noter’de bırakan şüphelilerin, parasını ödemedikleri araçla birlikte ortadan kayboldukları öğrenildi. Şüphelilerin güven sağlamak için ya 1000-3000 bin lira arasında kaparo verdikleri yada işadamı görüntüsü vermek için sahte bürolar hazırladıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu yöntemi kullanarak aldıkları otomobilleri bir gün sonra başka kişilere devir ettikleri belirtildi.

Polis şüphelileri yakalamak için İstanbul ve Gaziantep’te yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda yaklaşık 56 bin lira para 3 adet av tüfeği, bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Öte yandan dolandırıcılık yöntemiyle satışı yapılan 20 otomobile el koyarak otoparka çekti.

Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildiler. Yetkililer vatandaşları uyararak parasını teslim almadan Noter satış sözleşmelerine imza atmamaları konusunda uyardılar. Böyle bir durumla karşılaştırıldığında 24 saat içinde bir savcılığa başvurularak satışın iptalinin gerçekleştirilebileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler