Araç sahiplerine ceza yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıtlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verdi. Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara bin 700 TL para cezası kesildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu araçlara yönelik egzo

Araç sahiplerine ceza yolda!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıtlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verdi. Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara bin 700 TL para cezası kesildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu araçlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verdi. İstanbul’da trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmeye çalışan bakanlık motorlu taşıtlara yönelik yaptığı denetimlerle bu kirliliğin önüne geçmeye çalışıyor.
 
Bu kapsamda ekipler TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinde kontrol yaptı. Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri normal çıkan araçlara teşekkür edilerek gönderilirken, değerleri limitin üzerinde çıkan araçlara ise bin 700 TL ceza kesildi.Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan Ahmet Keskin, aracının bakımlarının tam olduğunu ve egzoz muayenesi yaptırdığını söylese de yetkililer değerlerin çok yüksek olduğunu ve çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, bin 700 TL para cezası kesti.
 
Keskin ise daha önce böyle bir uygulamaya rastlamadığını ve cezayı ödemeye gücünün yetmeyeceğini belirtti.Yetkililer araçlarına Egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmamış olan sürücülere 842 TL, limit değerlerini araşarak havayı kirleten araç sahiplerine ise bin 700 TL ceza kesildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler