Arabada kullanmak daha tehlikeli!

 Dr. Joachim Schüz şu uyarılarda bulundu: "Baz istasyonlarının kanser yaptığına dair bir bulgu yok. Ancak şunu bilmekte fayda var. Cep telefonu kapalı alanda kullanıldığında etkisi artıyor. Örneğin, arabada cep telefonu kullanmak daha tehlikeli"Dünya Sağl

Arabada kullanmak daha tehlikeli!

 Dr. Joachim Schüz şu uyarılarda bulundu: "Baz istasyonlarının kanser yaptığına dair bir bulgu yok. Ancak şunu bilmekte fayda var. Cep telefonu kapalı alanda kullanıldığında etkisi artıyor. Örneğin, arabada cep telefonu kullanmak daha tehlikeli"

Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) çevre ve radyasyon radyofrekans elektromanyetik alanların kansere doğrudan neden olmadığını belirterek, "Baz istasyonlarının ve cep telefonlarının kanser yaptığına dair bulgu yok.

Cep telefonu kapalı alanda kullanıldığında etkisi artıyor" dedi. Elektromanyetik Alanların İnsan Sağlığına Etkileri Sempozyumu kapsamında Türkiye'ye gelen Schüz şu uyarılarda bulundu: "Cep telefonu etkisi baz istasyonuna ne kadar yakın olduğuyla alakalıdır. Bu da cep telefonu kapalı alanda kullanıldığında daha fazla etkilenme anlamına geliyor. Örneğin, arabada cep telefonu kullanıldığında daha fazla etkiliyor. Bence insanlar önce bunları bilmeli."

KULAKLIK ETKİYİ ÇOK AZALTIYOR

Dr. Joachim Schüz "Olay sadece cep telefonlarının elektromanyetik değerleri yani SAR değerleri değil. Kablolu kulaklık kullanılabilir ve bu etkiyi olağanüstü düzeyde azaltır. Cep telefonu baz istasyonu ile iyi iletişim kurduğunda, hem kafamıza dayadığımız cep telefonunun hem de baz istasyonunun etki değerleri azalır" dedi

SAR değeri nedir?

SAR (Specific Absorbation Rate) özel soğurma değeri anlamına geliyor. Cep telefonlarının yaymış olduğu radyasyon miktarını ve vücudun emdiği elektromanyetik enerjiyi ifade ediyor. Vücut enerjiyi ne kadar çok emerse o kadar çok sıcaklık artışı olur ve bağışıklık sistemine dönük risk artar.

Yeni nesil telefonlar daha az tehlikeli

IARC Başkanı Dr. Christopher Wild cep telefonlarının SAR değeri konusunda, eskiye oranla ciddi bir değişim yaşandığının altını çizdi. Günümüzde kullanılan yeni nesil cep telefonlarının elektromanyetik (SAR) değerinin eskilere oranla düştüğünün görüldüğünü belirten Wild, bunun olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler