AP'de 'Tayyip istifa' sesleri

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili hazırladığı "tepki metni" oy birliğiyle kabul edildi.Başbakan Erdoğan, belde belediyeleri toplantısında yaptığı açıklamada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'deki olaylarla ilgili toplanmasını eleştirm

AP'de 'Tayyip istifa' sesleri

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili hazırladığı "tepki metni" oy birliğiyle kabul edildi.

Başbakan Erdoğan, belde belediyeleri toplantısında yaptığı açıklamada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'deki olaylarla ilgili toplanmasını eleştirmiş ve AP'nin alacağı kararı tanımayacaklarını açıklamıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamasından dakikalar sonra Avrupa Parlamentosu, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren metni oy birliğiyle kabul etti.

MEDYA YASASI TEKLİFİ

Kabul edilen AP metninde Türkiye'ye yeni bir medya yasasının yapılması teklif ediliyor. Öte yandan Başbakan için 'ayrımcılığı körüklüyor' ifadesi kullanılırken 'Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tansiyonu düşürüyor' ifadeleri kullanılıyor. Bu ifadelerin ise parti içi hizip çıkarma amaçlı kullanıldığı ileri sürülürken parlamentoda Türkçe 'Tayyip istifa' sloganları atıldı.

Gezi Parkı eylemleri hakkında Avrupa Parlamentosu genel kurulunda düzenlenen Türkiye oturumu Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilere sahne oldu. AP Sosyalist Grubu Başkanı Swobada 'Eğer Türkiye'nin AB'den uzaklaşması istenmiyorsa Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin başından uzaklaşması gerekir.'dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler