yorgunum' Diyen Tur Otobüsü Sürücünün Darp İddiası

Antalya'nın Alanya İlçesinde Bir Tur Şirketinde Çalışan Şahıs, Yorgunluk Ve Uykusuzluk Nedeniyle İşe Çıkamayacağını Söyleyince Darp Edildi

yorgunum' Diyen Tur Otobüsü Sürücünün Darp İddiası

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir tur şirketinde sürücü olarak çalışan şahıs, yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle işe çıkamayacağını söyleyince darp edildi.

İddiaya göre, Alanya'da ofisi bulunan bir tur şirketinde 6 aydır şoför olarak çalışan Salih Koç (35), mesai süresinin uzun olması nedeniyle yorgun ve uykusuz düşünce yolcu taşıyamayacağını söyleyerek kullandığı otobüsü şirket ofisinin otoparkına çekti. Israrlara rağmen otobüs kullanmayı kendi ve müşterilerin can güvenliği nedeniyle kabul etmeyen Koç, şirketin diğer çalışanları tarafından darp edildi. Aynı iş yerinde çalışanlar tarafından saldırıda uğrayan Koç, bir otelin bahçesine girerek polisten yardım
istedi.

Alanya Devlet Hastanesi'ne gelerek adli tıp doktorundan darp raporu alan Koç, firma yetkililerini ve kendisine saldıran 8-9 kişilik grubu polise şikayet etti. Zor şartlar altında çalıştığımızı söyleyince saldırıya uğradım diyen Koç, "Yaşanan kazaların sorumlusu acenteler. Şoförler uykusuz çalıştırılıyor. Gecem gündüzüm yok. Havaalanında fırsat bulursak otobüste en fazla 1 saat uyuyabiliyoruz. Molalarda dahi dinlenmemize izin verilmiyor. Dinlenirsek 100 Euro ceza yazıyor firma yetkilileri. Sürekli direksiyon başındayım. Uykusuzluk ve yorgunluk yaşadığım için kendi canımı ve taşıdığım yolcuların canını tehlikeye sokmamak için izin istedim ancak dayak yedim. Şirketler çok para kazanmak için tek şoför çalıştırıyorlar. Takograf cihazına sahte çip takarak denetimlerde yakalanılmıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler