Antalya'da 6 kişi kayboldu!

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü’nde dün geceden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle 6 kişiye ulaşılamadı. 3 köprünün yıkıldığı beldede mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı. 1000 dekar alan sular altında kal

Antalya'da 6 kişi kayboldu!

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü’nde dün geceden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle 6 kişiye ulaşılamadı. 3 köprünün yıkıldığı beldede mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı. 1000 dekar alan sular altında kaldı. Bölgede incelemelerde bulunan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kaybolan 6 kişinin bulunması için bölgede çalışma başlattıklarını söyledi.

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nin Haskızılören Köyü'nde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı 3 köprü yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Bölgedeki kayıp vatandaşların bulunması için arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Dün akşam saatlerinden beri etkili olan yağış nedeniyle mahsur kalan 25 kişinin kurtarıldığını açıklayan Vali Altıparmak, itfaiye, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri, jandarmanın bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterlerin de çalışmalara havadan destek verdiğini açıklayan Vali Altıparmak, şöyle dedi:

"Gebiz Beldesi'ne bağlı Akçapınar ile Pınargözü Köyü'ndeki 3 köprü yıkılmış durumda. Bu köylere ulaşmak için çalışmalar yapılıyor. Ulaştığımız ilk bilgilere göre Haskızılören Köyü'nde 6 kişiye ulaşılamıyori. Yağmur nedeniyle Serik ve Aksu ilçelerinden 1000 dekarın üzerine sera su altında kaldı. Gebiz Beldesi Azaplar Mahallesi'nde Tokuşoğlu Sera Üretim Merkezi'nde çalışan 10 işçi kaldıkları evde mahsur kaldı. Bu işçiler de zodyak botlarla kurtarıldı."

37 YILLIK REKOR KIRILDI

Antalya Meteoroli Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde havalimanı bölgesine metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın hızının da saat 21.42'de 78 kilometre olarak ölçüldüğünü söyledi. Duman, "25 Şubat 1974 yılında bölgeye 232 kilogram yağış düşmüştü, yani 37 yıl sonra 24 saatte bu kadar yağış düştü" dedi. Bu rakamların "Rekor değer" olduğunu belirten Bölge Müdürü Duman, Antalya kent merkezine 36 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın ise 76 kilometreyi bulduğunu belirtti. Duman, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bugün ve yarın da devam edeceğini söyledi.

PAMUK VE NARENCİYE ÜRÜNLER

Şiddetli yağış, fırtına yüzünden kentte bugün okullar tatil edilirken, şehrin birçok bölgesinde tarım arazileri zarar gördü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, hasatı başlayan pamuk ve narenciye ürünleri ile yeni dikimi yapılan seralarda zok ciddi zararlar oluştuğunu, ancak henüz net zararın ortaya çıkarılamadığını, hasar tespit çalışmalarının il genelinde sürdürüldüğünü söyledi. Erçin, özellikle Aksu'nun Güloluk, Solak bölgelerindeki tarım arazilerinin etkilendiği vurguladı.

HAVALİMANI TRAFİĞİ NORMALE DÖNÜYOR

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına yüzünden 60'ın üzerinde uçuş trafiğinin etkilendiği Antalya Havalimanı'nda uçuşlar bugün sabahtan itibaren normale dönmeye başladı. Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, uçuşların sabah saatlerinden itibaren normale döndüğünü ve iptal edilen uçuşların yoğun bir şekilde yapılmaya başlandığını söylendi. Vali Yardımcısı Yavuz, "Bu süreç içerisinde mahsur kalan yolcuların yemek ve dinlenme ihtiyaçları yüklenici firmalar tarafından giderildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler