Anne ve 5 çocuğu toprağa verildi!

Van'da meydana gelen depremde, enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden anne ve 5 çocuğu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde toprağa verildi.Van'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinde, anne Perihan Tetik ve 7 çocuğu enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmal

Anne ve 5 çocuğu toprağa verildi!

Van'da meydana gelen depremde, enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden anne ve 5 çocuğu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde toprağa verildi.

Van'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinde, anne Perihan Tetik ve 7 çocuğu enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarıyla 2 kardeş enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Anne Tetik ve 5 çocuğuysa enkazdan ölü olarak çıkarıldı.

Van'dan Tatvan'a getirilen anneyle 5 çocuğunun cenazesi, ilçedeki Tatvan İbadullah Caminde kılınan cenaze namazının ardından, ilçenin Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, kurum amirleri, vatandaşlar ve Tetik ailesi yakınları katıldı. Cenazede ailenin yakınları güçlükte ayakta durabildi.

Cenaze töreninden sonra, acılı aile ilçedeki Zeki Peker Taziye Evinde taziyeleri kabul etti.

Acılı baba Muhammet Tetik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden önce taziye ziyareti için Siirt'e gittiğini ve deprem olduğu sırada evde olmadığını söyledi.

9 çocuğunun olduğunu, bunlardan 5'inin enkaz altında kalarak can verdiğini, 2 çocuğununsa enkazdan yaralı olarak kurtarıldığını belirten Baba Tetik, şöyle konuştu:

''Van'ın Cumhuriyet mahallesindeki bir evin ikinci katında kiracı olarak oturuyorduk. Binanın deprem anında çökmesiyle, eşim Perihan ile 7 çocuğum enkaz altında kaldı. Depremde eşimle birlikte çocuklarım Zeynep (14), Şahadet (6), Ahmet Yasin (4), Zehra (2) ve 6 aylık bebeğim Nasrullah, hayatlarını kaybetti. 8 yaşındaki oğlum Muhammet Hüseyin ile 10 yaşındaki kızım Hacer'i enkazdan yaralı olarak kurtardık. Oğullarım Hasan (19) ile İbrahim (16) şans eseri o saatte evde değillermiş. Yaşadıklarımıza hala inanamıyoruz. Büyük bir üzüntü içindeyim. Aile olarak acımız çok büyük.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler