Ankarlı'yı Bir de Hırsız Çarptı

Ankaralılar susuzlukla boğuşurken; su sayaçlarının çalınması ile bir şok daha yaşadı.Ankara Batıkenet'te, 2 günlük su kesintisinden yararlanan hırsızlar onlarca siteden 100'e yakın su sayacını aynı gün söküp çalarak kayıplara karıştı.Ankara Büyükşehir Bel

Ankarlı'yı Bir de Hırsız Çarptı

Ankaralılar susuzlukla boğuşurken; su sayaçlarının çalınması ile bir şok daha yaşadı.

Ankara Batıkenet'te, 2 günlük su kesintisinden yararlanan hırsızlar onlarca siteden 100'e yakın su sayacını aynı gün söküp çalarak kayıplara karıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tasarruf amaçlı uyguladığı su kesintisi bazı hırsızlık şebekelerini de harekete geçirdi. Batıkent İnönü Mahallesi'ndeki Dilek 80 Konut Sitesi'nin görevlileri, sabah kalktıklarında bir bloğun su saatlerinden bazılarının olmadığını tespit etti. Sonraki dakikalarda diğer bloklardan da site yönetimine, su saatlerinin yerinde olmadığı yolunda şikayetler gelmeye başladı. Site yönetimi ASKİ'yi arayarak su saatlerinin kendileri tarafından sökülüp sökülmediği sordu. ASKİ yetkilileri, su saatlerini sökmediklerini belirtince olayın bir hırsızlık şebekesi tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı. Daha sonra Batıkent Polis Karakolu'na giden site yöneticileri olay yeri tespiti yaptırdıktan sonra şikayetçi oldu.

Dilek 80 Konut Sitesi'nin 196 dairesinden 46'sının saatlerinin çalındığı tespit edilirken, polis karakoluna Batıkent'te aynı gün birçok sitede su saatlerinin çalındığı ihbarı gelmeye başladı. Polis yetkilileri, Batıkent'te aynı gün öğle saatlerine kadar aldıkları ihbarların toplamında 100'e yakın su saatinin çalındığını belirlediklerini, bu sayının artabileceğini söyledi.

GÖKÇEK'İ SUÇLADILAR
Site yöneticisi Latif Sabuncu ve site sakinleri olaya tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı. Bina sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in su tasarrufu adı altında yaptığı su kesintisinin hem daha çok su israfına hem de hırsızlıklara yol açtığını iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu örnek bir davranış olarak gösteren vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu ise Başkentlilere yapılmış bir zulüm olarak nitelendirdi.

ASKİ Daire Başkanı Asım Kızılay, sayaçların yenilerinin piyasada 40 YTL civarında satıldığını, sayaçları çalanların bunları ancak hurdacılara satabileceklerini belirtti. Kızılay, daha önce Keçiören semtinde de bu tür hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem