Ankara'ya yeni şehir kuruluyor!

Ankara için yeni projelerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara’yı dünyanın en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri haline getireceğiz. Radar tasarım ve üretim merkezini Gölbaşı’nda kuracağız, uzay ve uydu merkezini ise TAI tesisleri iç

Ankara'ya yeni şehir kuruluyor!

Ankara için yeni projelerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara’yı dünyanın en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri haline getireceğiz. Radar tasarım ve üretim merkezini Gölbaşı’nda kuracağız, uzay ve uydu merkezini ise TAI tesisleri içinde faaliyete geçireceğiz. Yeni bir Adalet Sarayı, iki yeni şehir hastanesi ve UEFA kriterlerine uygun bir stadyum projesini hayata geçireceğiz. Ayrıca ‘Güneykent’ adında 500 bin kişilik yeni bir şehir inşa edeceğiz” dedi.İsteyeni taşıyacağız

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen “Yeni Vizyonuyla Ankara” adlı tanıtım toplantısında, Güneykent ile ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Projeyle Ankara’ya 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandırmış olacağız. Sadece konut, uydu kent olarak değil, Ankara’nın önemli bir merkezi, bir yaşam alanı olarak bu şehri tasarlıyoruz. İstanbul’da olduğu gibi, bu gecekondu bölgelerinden ‘ben oraya yerleşmek isterim’ diyen kardeşlerimizi hemen oralara taşıyabileceğiz. Şehrin kurulacağı alan hakkında şimdilik bilgi vermiyoruz.”

40 bin kişilik stadyum

Ankara için bir diğer projenin de sağlık alanında yapılacağını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Ankara’yı, bölgenin sağlık merkezi haline getireceğiz. Bu bağlamda iki tane şehir hastanesi kurulacak. Bu hastaneleri, Keçiören Etlik semtinde ve Bilkent’te inşa edeceğiz. Ayrıca Ankara’da 40 bin seyirci kapasiteli, UEFA kriterlerine uygun bir stadyum da inşa edilecek.”

Neler yapılacak

Gölbaşı’nda Radar Tasarım ve Üretim Merkezi ve Uzay ve Uydu Merkezi faaliyete geçecek.

Güneykent adı verilen Ankara’daki ikinci şehir projesi hayata geçirilecek.

Ankara, bölgenin sağlık merkezi haline gelecek yeni hastaneler kurulacak.

40 bin seyirci kapasileti UEFA kriterlerine uygun stat inşa edilecek.

300 bin metrekare kapalı alana sahip bir adalet sarayı kurulacak.

Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi inşa edilecek.

Başkentin merkezi Hıdırlıktepe’de, bir inanç ve tarih müzesi inşa edilecek.

Akyurt ilçesine, uluslararası standartlarda bir fuar merkezi inşa edilecek.

Kızılay’daki binalar Selçuklu mimarisine uygun şekilde yeniden dizayn edilecek.

2 bin dekar alan üzerine 83 milyon TL’lik “Milli Botanik Parkı” inşa edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler