Ankara’ya yakışır fuar alanı geliyor

Ankara, dünyanın en büyük fuar ve kongre merkezlerinden birine kavuşuyor. Esenboğa Havaalanı yakınında yapılacak olan fuar merkezi, Dubai, Paris ve Berlin’den sonra dünyada havacılık fuarı yapılabilen dördüncü alan olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğ

Ankara’ya yakışır fuar alanı geliyor
Ankara, dünyanın en büyük fuar ve kongre merkezlerinden birine kavuşuyor. Esenboğa Havaalanı yakınında yapılacak olan fuar merkezi, Dubai, Paris ve Berlin’den sonra dünyada havacılık fuarı yapılabilen dördüncü alan olacak.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve Yönetim Kurulu heyeti projenin detayları hakkında bilgi verdi.
 
Ankara’ya yakışır büyük bir fuar merkezi kurulmasının önemine işaret eden Çevre ve Şehircilik Erdoğan Bayraktar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olan Ankara’yı el birliğiyle marka şehir yapmak için çalışmalıyız. Bakanlık olarak projede üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Başta ATO olmak üzere böylesine önemli bir projeyi Ankara’ya kazandırmak için yola çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, Ankara İl Özel İdaresi’ni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni, Ankara Sanayi Odası’nı, Ankara Ticaret Borsası’nı ve diğer katkı sunan kuruluşları kutluyorum” dedi.
 
Esenboğa Havaalanı yakınına Akyurt gelişim alanına kurulacak olan fuar merkezi, 100 bin metrekare kapalı sergi alanı ile 50 bin metrekarelik etkinlik alanına sahip olacak. Havaalanına yakınlığı nedeniyle, yapılması planlanan 3. piste bağlanacak olan fuar merkezine, havacılık fuarlarında (Air-expo) kullanılmak için ayrı bir sergi alanı yapılacak. Anadolu Kervansaraylarından esinlenilerek düzenlenen fuar merkezinin huzur bahçesi, avlu ortasında su öğesi ve kademelenmiş havuzlara sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler