Ankara'da Bombalı Saldırı!

  Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi.

Ankara'da Bombalı Saldırı!
Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldi. Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara'daki dehşet sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş kötü haberi verdi. Numan Kurtulmuş, saldırı ile alakalı olarak yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
ANKARA'NIN KALBİNDE BOMBALI SALDIRI
 
Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.
 
Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından üç askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.
 
Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
 
3 SERVİS ARACI YANDI
 
Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor.

PATLAMA BÖLGESİ ÇOK KRİTİK

Patlama bölgesi Genelkurmay Başkanlığı'na 300 metre mesafede, general-amiral lojmanlarının hemen karşısında. TBMM'ye ve İçişleri Bakanlığı'na da oldukça yakın bir bölge.

KUMRULAR PATLAMASININ OLDUĞU BÖLGEYE ÇOK YAKIN

Patlamanın meydana geldiği sokağın 1.5 km kuzeyinde, Kumrular Caddesi bulunuyor. Bu caddede 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu saldırıyı PKK terör örgütünün yan kolu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

POLİSTEN "UZAKLAŞIN" ÇAĞRISI

Patlama bölgesi polis tarfından çembere alındı. Yeni bir patlama riskine karşı polis vatandaşlara "uzaklaşın" uyarısı yaptı.VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDUÇevredeki vatandaşlar patlamanın şokunu yaşadı. Kimi vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.

BAŞBAKAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE GEÇTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili, "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" dedi. Başbakan, Cumhurbaşkanlığı sarayındaki güvenlik zirvesinden az önce çıkarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler