Ankara'da bomba patladı, iPhone erteledi

Şirket, 16 Ekim’de satışına başlayacağı yeni akıllı telefon modeli iPhone 6s modellerinin satışını Türkiye’de yaşanan olaylar yüzünden erteledi. Şirketten paylaşılan bilgilere iPhone 6s modelleri 23 Ekim’de satışa çıkacak. Alınan bu karar sadece Apple mağ

Ankara'da bomba patladı, iPhone erteledi

Şirket, 16 Ekim’de satışına başlayacağı yeni akıllı telefon modeli iPhone 6s modellerinin satışını Türkiye’de yaşanan olaylar yüzünden erteledi. Şirketten paylaşılan bilgilere iPhone 6s modelleri 23 Ekim’de satışa çıkacak. Alınan bu karar sadece Apple mağazalarından yapılacak iPhone 6s satışlarını kapsamıyor. Mobil iletişim operatörleri de iPhone 6s modellerini Apple’ın belirlediği tarihte satmaya başlayacak. 

Apple CEO’su Tim Cook saldırıdan hemen sonra Türk halkının üzüntüsünü paylaşan bir tweet attı. Cook, “Türkiye’de bombalamalardan etkilenen herkes için dualar, başsağlığı ve umut” yazarak Türkiye’ye taziye ve iyi dileklerini iletti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre altın, gümüş, uzay grisi ve yeni roze altın metalik renk seçenekleriyle sunulacak olan iPhone 6S 16 GB modeli için 3099 TL, 64 GB modeli için 3 bin 499 TL ve 128 GB modeli için 3 bin 899 TL önerilen perakende satış fiyatıyla satışa sunulacak. iPhone 6S Plus ise 16 GB modeli için 3 bin 499 TL, 64 GB modeli için 3 bin 899 TL ve 128 GB modeli için 4 bin 299 TL önerilen perakende satış fiyatıyla satışa sunulacağı ve tüm fiyatlara KDV’nin dahil edildiği Apple Türkiye tarafından resmi olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz ay başında San Francisco’da düzenlenen etkinlikte tanıtılan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, ‘3D Touch’ özelliği ile dikkat çekiyor.

Ekrana ne kadar kuvvetli basıldığını algılayan bu özellik, akıllı telefon kullanımını kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor. Yeni iPhone modelleri resimleri canlandıran ‘Live Photos’un yanı sıra 12 megapiksel iSight kamera, 5 megapiksel FaceTime HD ve Retina Flaş gibi özelliklere de sahip. Ayrıca bükülme sorunlarına karşı harekete geçen Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde 7000 serisi alüminyum kullandı. Bu da yeni modellerin daha dayanıklı olmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler