Ankara ve İzmir'de gösteriler düzenleniyor

Taksim'den sonra İzmir ve Ankara'da da polis göstericilerle karşı karşıya. Ankara ve Kızılay'da toplanan gruplara polis müdahale ediyor.Başkent'te sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi Ankara'da bu akşam 9 farklı noktada buluşma çağrısı yaptı. K

Ankara ve İzmir'de gösteriler düzenleniyor

Taksim'den sonra İzmir ve Ankara'da da polis göstericilerle karşı karşıya. Ankara ve Kızılay'da toplanan gruplara polis müdahale ediyor.

Başkent'te sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi Ankara'da bu akşam 9 farklı noktada buluşma çağrısı yaptı. Kızılay'a yürüyüş planlayan gösteriler nedeniyle Başkentte polis alarma geçti. Kızılay Meydanı'nda 3 bine yakın kalabalık toplandı. Eylemcilerin Bulvar Yolu'nu trafiğe kapatmaları üzerine, polis uyarıda bulundu ardından da müdahale başladı.

İZMİR'DE TOMALI MÜDAHALE

İzmir'de slogan atarak Ak Parti İl binasına yürüyen gruba polis TOMA'larla tazikli su sıkarak müdahale etti. Grup slogan atarak eylemini sürdürüyor.

POLİSTEN EYLEM MESAİSİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm Çevik Kuvvet polisi mesaiye çağrıldı. Başta Güvenlik Şube olmak üzere birçok şubeden de destek alındı. Bir polis helikopteri de havadan denetim için hazır bekletiliyor.

TOPLANMA NOKTALARI

Sosyal medyada yapıla çağrıda, "Kızılay Güvenpark, Dikmen Ziraat Bankası Kavşağı, Mamak Tuzluçayır Meydanı, Batıkent Meydanı, Keçiören Yunus Emre Direniş Parkı, Seyranbağları Özgürlük Parkı, Yüzüncüyıl Migros Önü, Eryaman 3. Etap ve Anıtpark Milli Kütüphane önü" toplanma noktaları olarak gösterildi.

DÜNYADA DA ÇAĞRI

Ahmet Atakan için bu akşam saatlerinde ABD'nin birçok kentinin yanı sıra Toronto ve Barselona'da da gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, gösterilerin Türk konsolosluklarının önünde ya da kent meydanlarında yapılacağı belirtildi.

OLAYLAR SIRASINDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

Antakya'da dün akşam Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki (ODTÜ) eyleme destek için düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın bugün öğleden sonra toprağa verilmesinin ardından çıkan olaylar akşam da devam etti. Saat 19.45 sıralarında Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi üzerinde olaylara polisin müdahalesi sırasında 15 el silah sesi duyuldu. Bunun üzerine polis ekipleri ateşin açıldığını düşündükleri bölgeye yoğun olarak biber gazı bombası attıktan sonra mahallenin girişinden çekildi. Mahallenin girişinde zırhlı polis araçlarının bekleşiyşi sürerken çevik kuvvet ekipleri geride beklemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem