Angelina Jolie'ye büyük onur

Amerikalı ünlü sinema oyuncusu Angeline Jolie’ye insani yardım faaliyetlerine gönüllü olarak aktif katımından dolayı, ‘Jean Hersholt Onur Ödülü’ verileceği belirtildi.Hersholt Onur Ödülü, Jolie’nin ikinci Oscar’ı olacak. Sanatçı, ‘Girl, Interrupted’ adlı

Angelina Jolie'ye büyük onur

Amerikalı ünlü sinema oyuncusu Angeline Jolie’ye insani yardım faaliyetlerine gönüllü olarak aktif katımından dolayı, ‘Jean Hersholt Onur Ödülü’ verileceği belirtildi.

Hersholt Onur Ödülü, Jolie’nin ikinci Oscar’ı olacak. Sanatçı, ‘Girl, Interrupted’ adlı filmdeki performansıyla 2000 yılında en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar almıştı.

2001 yılından bu yana BM İyi Niyet Elçiliği görevini yürüten Jolie, insani yardım görevleri kapsamında içerisinde Kenya, Tayland, Ekvator, Sudan, Kosova, Angola, Sri Lanka ve Ürdün’ün de olduğu pek çok ülkeyi ziyaret etti. Sanatçı, 2005 yılında BM İnsan Hakları Ödülü’ne layık görülmüştü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem