Angelina Jolie Türkiye'ye geldi

Ünlü yıldız Jolie yi taşıyan uçak Hatay havaalanına indi.Jolie, Türkiye'ye sığınarak Hatay'daki geçici çadır kentlerde kalan Suriyeli mültecileri ziyaret edecek.

Angelina Jolie Türkiye'ye geldi

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan ünlü aktris Angelina Jolie, Suriye’deki olaylardan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecileri, yerleştirildikleri Hatay’daki kampta ziyaret etti. Jolie ziyareti sırasında siyah spor bir kıyafet giydi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Hatay’daki mültecileri ziyaret isteğine olumlu yanıt verilen 6 çocuk annesi 36 yaşındaki Angelina Jolie, detayları sır gibi saklanan bu ziyareti için Malta’dan havalanan Slovenya Linxair Business Airlines Şirketi’ne ait Cessna Citation CJ2 tipi çift motorlu 8 koltuklu özel jetle saat 15.30’de geldi. Jolie’yi, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri karşıladı. Jolie’den önce özel bir jetle asistanları geldi. Uçaktan çok sayıda oyuncak poşetleri indirilip minibüslere yüklendi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazetecilerle polisler arasında sert tartışmalar yaşandı, gazetecilerin görüntü alması engellendi.
Hatay Havaalanı’nda yüzlerce hayranı tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Hollywood yıldızı, bir süre VIP’te dinlendikten sonra Mercedes marka VİP minibüs ile Suriyeli mültecilerinin çadır kent kurularak yerleştirildiği Altınözü İlçesi’ne hareket etti. ellerinde İngilizce, ’Angelina kiss me for world peace’ (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıyan hayranları yol boyunca gösteri yaptı.

11 milyon dolarlık malikanedeki tatilini yarıda keserek mültecileri ziyarete gelen Angelina Jolie’yi izlemek üzere Hatay’a gelen yerli ve yabancı gazetecilerin sayısı 400’ü buldu. Jolie gelmeden 2 saat önce güvenlik önlemleri arttırılan Altınözü İlçesi’ndeki çadır kent içerisindeki eski TEKEL binasına, üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak, ’Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin/Goodness Angel Of The World Wellcome" yazılı dev bir pankart asıldı.

Suriye’de yaşanan iç olaylar nedeniyle kaçıp Türkiye’de güvenliklerini sağlamak isteyenlerin dramı, Angelina Jolie’nin ziyareti ile magazin boyutu da kazanırken, dünyanın dikkati de daha geniş çapta bu gelişmelere yönelmiş oldu.

JOLİE ÖNCESİ ESAD PROTESTOSU

Hollywood yıldızının ziyaretinden önce Altınözü İlçesi’ndeki kampa kalan Suriyeliler, Esad yönetimini protesto etti. Kartondan tabut yapıp, kamp içinde Suriye bayraklarıyla dolaşan aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu kalabalık, ’Sayın Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkürler’, ’Çocukların öldürülmesini ve camilerin yıkılmasını durdurun’, ’Merci Sarkozy’ yazılı pankartlar taşıyarak ’Yaşasın özgürlük’ ve ’Esad’ı indireceğiz’ sloganları attı.

GEZİ ÖNERİLERİNİ KABUL ETMEDİ

Angelina Jolie’nin mülteciler için Hatay’a gelişi nedeniyle, Hıristiyan aleminin Kudüs’ten sonra ikinci hac yeri olan Antakya Ortodoks Kilisesi’nin de bulunduğu Hatay’ın dünya çapında tanıtılması için yerel yöneticiler aktristin gezi organizasyonunu yapanlara birçok öneri götürdü. Ancak hiçbiri kabul edilmedi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Suriyeli mültecilerin sorularını dinlemek için medeniyetler kenti Hatay’a gelen ünlü oyuncuya, Hatay Müzesi başta olmak üzere kentin tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret önerisinde bulunduklarını, kentin dünyaya yayılan yöresel peynirli künefe tatlısını ikram etmeyi arzu ettiklerini bildirdiklerini, ancak Jolie’nin hiç birini kabul etmediğini söyledi.

ÇATIŞMA BÖLGELERİNE GİTTİ

2001 yılından beri BM İyi Niyet elçisi olan Angelina Jolie, Kamboçya’dan, Afganistan’a, Sudan’dan, Sierra Leone’ya kadar 20’den fazla ülkede çatışma bölgelerinden, savaştan kaçan mültecilerle bir araya geldi. Mültecilere milyonlarca dolar da bağışlayan Jolie, en son geçen nisan ayında Tunus’ta, Libya’dan kaçan mültecileri ziyaret etti. Jolie, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü için ’Bir şey Yap’ kampanyası da başlattı. Bu girişimleriyle tüm dünyanın sempatisini toplayan ünlü aktris, çalışmaları için 6 çocuğunu günlerce ihmal edip, mültecilerinin yardımına koştu.

Angelina Jolie kimdir

Angelina Jolie Voight, 4 Haziran 1975’de Los Angeles’de dünyaya geldi. ABD’li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. 3 Altın Küre, 2 Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve 1 de Akademi Ödülü aldı. Tüm dünyada hayırsever çalışmalarıyla da tanınan Jolie, dünyanın en güzel kadını, ve en çekici insanlarından biri kabul ediliyor. Hollywood’un en çok tanınan ve en çok kazanan oyuncularından oldu. Şimdiye kadarki en büyük ticari kazancını aksiyon-komedi türünde olan Mr. & Mrs. Smith ve animasyon türündeki Kung Fu Panda ile sağladı. Maddox, Pax ve Zahara olmak üzere 3 evlatlık, Shiloh, Knox ve Vivienne olmak üzere 3 biyolojik çocuğa sahip.

EVLATLARI

Jolie, Kamboçya’nın Battambang bölgesindeki bir yerel yetimhanede kalan ilk çocuğu Maddox’u 7 aylıkken 10 Mart 2002’de evlat edindi. Jolie, ikinci çocuğu olan Zahara Marley’i 6 aylıkken Etiyopya’dan 6 Haziran 2005’te evlat edindi. Jolie, Addis Ababa’da bulunan Wide Horizons For Children adlı yetimhaneden evlat edindiği Zahara’yı ABD’ye döndükten hemen sonra susuzluk ve beslenme bozukluğu sebebiyle hastaneye yatırdı. 2007’de medya, Zahara’nın biyolojik annesi Mentewabe Dawit’ı ortaya çıkardı. Mentewabe Dawit hala yaşıyordu ve kızını geri istiyordu. Fakat kızını alamadı. Jolie, ilk biyolojik çocuğu olan Shiloh-Nouvel’i 27 Mayıs 2006’da Namibya’da sezaryenle doğurdu. Jolie, 15 Mart 2007’de Vietnam’dan 3 yaşındaki Pax Thien’i Pax Thien’i Ho Şi Min kenti içerisinde olan Tam Binh yetimhanesinden evlat edindi. Jolie, 2008’de Fransa’da Nice kentinde ikizlerini dünyaya getirdi. Jolie, kız olana Vivienne Marcheline ismini, erkek olana ise Knox Leon ismini verdi.

İLGİLİ HABER ‘Türkiye'nin Suriye’ye sabrı azalıyor’ Birleşmiş Milletler Suriye'yi kınadı Davutoğlu: Sığınmacılar için 10 bin sınırı yok ntvmsnbc ve Ajanslar Güncelleme: 15:52 TSİ 17 Haziran. 2011 Cuma HATAY - Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyelilerin barındığı Yayladağı'ndaki geçici çadır kenti ziyaret etmesi için gerekli izni verdiği olan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Hatay'a geldi.

Bugüne kadar 10 yıldır 20 kadar ülkede savaş bölgelerinde zor durumda bulunan mültecileri ziyaret etmesiyle tanınan Jolie, geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyelilere maddi ve manevi destekte bulunacak. Jolie için Tekel binasının ön duvarına Türkçe ve İngilizce olarak "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin/Goodness Angel Of The World Wellcome" yazılı dev bir pankart asıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem