Amed sorumlusu öldürüldü!

Diyarbakır'da polis özel harekatı ile jandarma özel harekat birliklerinin birlikte düzenlediği operasyondan kaçan ve Bingöl'ün Genç ilçesinde sağ olarak yakalanan 2 terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.PKK'nın ana karargah olarak kullandığı Diyarbakı

Amed sorumlusu öldürüldü!

Diyarbakır'da polis özel harekatı ile jandarma özel harekat birliklerinin birlikte düzenlediği operasyondan kaçan ve Bingöl'ün Genç ilçesinde sağ olarak yakalanan 2 terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PKK'nın ana karargah olarak kullandığı Diyarbakır'In Dicle ilçesindeki Görese Dağı'na 12 yıl aradan sonra operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, örgütün Mali evrakları, sözde eyalet sorumlusunun üstlerine sunduğu raporlar, sözde Amed bölge sorumlusunun kullandığı kişisel bilgisayar, telsiz ve silahlar ele geçirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, güvenlik güçlerinin 16 - 20 Aralık 2011 tarihleri arasında Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu Köyü Görese Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin barındığı tespit edilen noktalara yönelik operasyon yaptığını hatırlattı. Vali Toprak, yapılan operasyon sırasında kaçarak, Bingöl ili Genç ilçesi Selvi bölgesinde yakalanan iki örgüt mensubunun tutuklandığını söyledi. Toprak, "Görese dağından kaçan Hamza kod adlı Mehmet Salih Narin ve Berhudan kod adlı Yalçın Yanar isimli 2 terörist, adli makamların talimatları çerçevesinde, Bingöl'den Diyarbakır'a getirilmiş ve ifadelerinin alınmasını müteakip adli makamlarca tutuklanarak Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerine konulmuşlardır." dedi.  

PKK'NIN SÖZDE AMED EYALET SORUMLUSU ÖLMÜŞ OLABİLİR

Diyarbakır Valisi Toprak, güvenlik kuvvetlerince işbirliği ve koordinasyon içinde yürütülen Dicle ilçesi Kurşunlu Köyü Görese Dağı operasyonunda terör örgütünün ana karargah olarak kullandığı bölgeye girildiğini hatırlattı. Vali Toprak, "Ana Karargah olarak kullanılan mağaralar ve sığınaklarda ele geçen çok sayıda örgütsel doküman, evraklar, terörist künye defterleri, Mali evraklar, sözde eyalet sorumlusunun üstlerine sunduğu raporlar, sözde Amed bölge sorumlusunun kullandığı kişisel bilgisayar, telsiz ve silahlar ile iki koruması olarak değerlendirilen teröristlerin alınan ifadelerinden ve elde edilen diğer istihbari bilgilerde dikkate alındığında, terör örgütünün sözde Amed eyalet sorumlusu Andok telsiz kod adlı terörist ve yardımcısının da söz konusu operasyondaki çatışmada ölmüş olabileceği değerlendirilmektedir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler