Altın Fiyatlarında Son Durum Ne?

Altın fiyatlarında Dolar’daki hareketlenmeler olumlu etki yapıyor. Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından faiz artışına gidilmemesi, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanan resmi rakamların beklentilerin altında kalması ile birlikte Dolar için k

Altın Fiyatlarında Son Durum Ne?

Altın fiyatlarında Dolar’daki hareketlenmeler olumlu etki yapıyor. Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından faiz artışına gidilmemesi, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanan resmi rakamların beklentilerin altında kalması ile birlikte Dolar için kötü bir dönem başlarken, 3 Türk Lirasının üzerine kadar çıkan Dolar’da gerileme yaşanmaya başladı. Bu kapsamda 2,80’e kadar inen dolar, son 2 hafta içerisinde 2,80 ile 2,90 arasında bir seyir izlerken Dolar’ın düşüş yaşaması ile birlikte altında yükseliş görüldü. Altının ons fiyatında yaşanan artış ile birlikte tüm altın çeşitlerinde artış görülürken, Türkiye’de de altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yüksek oranda altın bozdurma işlemleri başladı.

Kuyumcularda Nakit Kalmadı

Yükselen altın fiyatlarına karşın elinde olan olanlar, altının yüksek fiyatı üzerinden altınlarını bozdurmak için kuyumculara akın etti. Tahtakale ve Kapalıçarşı’daki pek çok kuyumcu, yoğun ilgi nedeniyle altın bozmak için nakit sıkıntısı yaşamaya devam ederken, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde de yükselmesinin beklenmesi, bu konuda talebin de artacağını düşündürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan kuyumcular, altın bozdurma konusunda yoğun bir talep aldıklarını ve çoğu zaman altın bozdurmak için gelenleri nakit olmadığı için geri çevirdiklerini belirtti.

Seçim Sonrasında Ne Olacak?

Altın piyasasında bu gelişmeler yaşanırken, altın sektörünün ne yönde seyredeceği de seçim sonrasında belli olacak. Ekonomi dünyasında seçim beklentisi tek partili hükümet olurken, seçimden AK Parti’nin tek başına hükümet kuramayacağı bir tablonun çıkması halinde, koalisyon görüşmeleri gibi seçenekler değerlendirilecek ve bu da ekonomi dünyasına olumsuz bir etki yapacak. Bu nedenle şu an için altın ve diğer piyasalarda seçim gerginliği de görülmeye başlanmış durumda.

Bu gelişmeler doğrultusunda altın fiyatlarında 27 Ekim 2015 tarihi ile oluşan güncel fiyatlar şöyle;

Gram altının alış fiyatı 108, 24 Türk Lirası, satış fiyatı ise 108,25 Türk Lirası.

Altın ons alış fiyatı 1.165,23 Türk Lirası, satış fiyatı ise 1.165.48 Türk Lirası.

Cumhuriyet altının alış fiyatı 717,42 Türk Lirası, satış fiyatı ise 728,26 Türk Lirası.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler