Altın düşüşe geçti!

Altın fiyatları hafta başında 1,5 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün değer kaybetti.ABD öncülüğünde toparlanmaya devam eden küresel ekonomiye paralel olarak değer kazanan hisse piyasaları, yatırımcıların altından çıkmasına neden oluyor. Buna

Altın düşüşe geçti!

Altın fiyatları hafta başında 1,5 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün değer kaybetti.

ABD öncülüğünde toparlanmaya devam eden küresel ekonomiye paralel olarak değer kazanan hisse piyasaları, yatırımcıların altından çıkmasına neden oluyor. Buna ek olarak, Fed'in düzelen ekonomiyle beraber varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği yönündeki beklenti de altının değer kaybetmesinde etkili oldu. Dün 1255 dolara kadar çıkan spot altının ons fiyatı, bugün 1242 dolarda seyrediyor. Fed'in 28-29 Ocak'ta gerçekleşecek Açık Piyasa Komitesi toplantısında yaklaşıldıkça altındaki oynaklığın artabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler