Altay Projesi Erken Tamamlanabilir

Başbakan, Sakarya-Arifiye programı çerçevesinde gerçekleşecek Altay Ana Muharebe Tankı ilk prototip töreninde konuştu.Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından bazı başlıklar: 2008’de Altay projesi imzalanarak savunma sanayinde büyük bir ilke imza atmıştık. Bug

Altay Projesi Erken Tamamlanabilir

Başbakan, Sakarya-Arifiye programı çerçevesinde gerçekleşecek Altay Ana Muharebe Tankı ilk prototip töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından bazı başlıklar:
 
2008’de Altay projesi imzalanarak savunma sanayinde büyük bir ilke imza atmıştık. Bugün hep birlikte bunun gururunu yaşıyoruz. Ana muharebe Tankları tasarlayıp üreten sınırlı ülkeler arasına giriyor. Bu proje dünya savunma liginde yükselmemize önemli katkılar sağlayacaktır.
 
Çalışmaya başlamadan önce 78 aylık takvim belirlemiştik. 46 aya ulaştık. Detayları arkadaşlarımdan aldım. Proje takvimine uygun olarak tamamlanacağını büyük bir memnuniyetle duydum. Belki de 1-2 yıl öne çekebileceğiz.
 
2013 yılında tanklar üzerinde testler yapılacak. Testler tamamlandıktan sonra seri üretim süreci başlayacaktır.
 
Kendi silahını topunu uçağını üreten ülke haline geldik. Ancak 2002 yılına gelene kadar savunma sanayine neden yatırım yapılmadığı konusunda öz eleştiri yapmalıyız. Son 10 yılda savunma sanayinde bir devri gerçekleştirdik. Türkiye kendi piyade tüfeğini, botunu, tankını üretir hale geldi.
 
Göktürk-2 uydusunu da kısa bir süre sonra uzaya göndereceğiz. 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonraki dönemde de savunma sanayinin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.
 
Bizim dünya üzerinde olan hiçbir ülkeye karşı hasmane bir tutumumuz yok. Ancak bizim iyi niyetimizi hiç kimse pasiflik, çekingenlik olarak algılamasın. Elbette kurulan tuzakların farkındayız. Dünya güvenliği ve barışı için güçlü ordumuzda zamanı geldiğinde karşılık vermekten de kaçınmayız.
 
Genelkurmay Başkanlığımızı, Milli Savunma Bakanlığımıza ve emeği geçen personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Altay’ın ülke ve dünya barışına katkı sağlamasını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler