“Alo bakanlıktan arıyoruz” derlerse

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aradıklarını kaydeden kişiler ‘Elektrik tasarrufu için yeni bir çalışma başlatıldı ve herkes ev ve işyerlerine elektrik tasarruf cihazını alması gerekiyor” diyerek telefonda ci

“Alo bakanlıktan arıyoruz” derlerse

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aradıklarını kaydeden kişiler ‘Elektrik tasarrufu için yeni bir çalışma başlatıldı ve herkes ev ve işyerlerine elektrik tasarruf cihazını alması gerekiyor” diyerek telefonda cihaz satıyor. Gelen şikayetlere göre asıl mağduriyet bundan sonra başlıyor kredi kartlarından cihazın ücreti kesilen tüketici ne cihazı alabiliyor ne de telefonla kendilerini arayan kişilere ulaşabiliyor.

 ‘Hediye Kazandınız” şeklinde artan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aradıklarını kaydeden kötü niyetli kişiler ‘Yeni uygulamaya göre elektrik tasarruf cihazı almanız gerekiyor” diyerek tüketicilerin telefonda kredi kartı bilgilerini alarak ortadan kayboluyorlar. Mağdur olan kişi arayanların bakanlıktan aramadığını anladığında ise çok geç çünkü ne tasarruf cihazını alabiliyor ne de kendisini arayan kişiye ulaşabiliyor. bazı şikayetler şöyle:

  “Kendilerini Enerji Bakanlığından arıyoruz diye tanıttılar. Bakanlık olarak elektrik tasarrufu için bir çalışma başlattıklarını ve bu yüzden herkesin evleri takılacak bir aletle elektrik tasarrufuna gideceğini belirttiler. Gerekli kredi kartı bilgilerini aldıktan sonra ben işkillenince telefon numaralarını verdiler ve dolandırıcı olmadıklarını belirttiler. Daha sonra kredi kartımı hemen kapatmama rağmen hesabımdan 199 TL para çekildiğini fark ettim. Sürekli aramama rağmen verilen numaralar düşse de müşteri temsilcisine bağlanmak için tuşlayın deniyor ama tuşlayınca hat düşüyor. Bir türlü ulaşamadım.”

ORTADA CİHAZ YOK

“Kendi şahsıma kullandığım kredi kartımdan hiçbir bilgim olmadan çekim yapılmıştır.Ailemi arayıp cebimdeki kredi kartı bilgilerini alıp ‘Bakanlıktan arıyoruz elektrik tasarruf cihazı gönderceğiz’ diye ikna etmişler.Ortada cihaz olmadığı gibi hesabımda 3 taksitli toplam 199 TL çekim yapılmıştır. Firma yetkilileri 3 iş günü içinde benimle irtibata geçmezlerse haklarında her türlü hukuki takip yapılacaktır.”

 KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN!

“Elektrik faturalarımı düzenli olarak yatırdığım için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın izniyle arandıklarını belirten kişiler elektrik faturamın ortalamanın üstünde olduğu için elektrik tasarruf cihazı göndereceklerini belirttiler. Yüzde 30'a varan elektrik faturaları indiriminden yararlandırılacağımı söylediler. İkna olmam için istersem hemen müşteri hizmetlerini arayabileceğimi ,web sayfasına girebileceğimi söylediler.Tabi o esnada bu gibi şeyleri kontrol etmem mümkün değildi. Benden adres bilgimi falan istediler kredi kartı bilgim dahil bilgilerimi aldılar ve en sonunda 300 TL'lik bir paradan bahsettiler. Parayı da anında çektiler. Şirketi ben geri aradığımda beni oyaladılar. Sonra internetten baktım öyle bir kurumun olmadığını öğrendim. Bir daha da kişilere ulaşamadım.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem