Almanya’daki Türkler Suriyelileri unutmadı

Yeni Cami Derneği Başkanı Ali Demir, yaptığı açıklamada, Suriye’de son saldırılardan sonra geçen hafta cuma günü bir yardım kampanyası başlattıkların ve bu konuda duyarlılık oluşmasını istediklerini belirterek, ”Cemaatimiz ve milletimiz büyük teveccüh gös

Almanya’daki Türkler Suriyelileri unutmadı

Yeni Cami Derneği Başkanı Ali Demir, yaptığı açıklamada, Suriye’de son saldırılardan sonra geçen hafta cuma günü bir yardım kampanyası başlattıkların ve bu konuda duyarlılık oluşmasını istediklerini belirterek, ”Cemaatimiz ve milletimiz büyük teveccüh gösterdiler. Suriyeliler için bir hafta içinde 4 kamyon yardım topladık. Bunların içinde giyecek, ayakkabı ve tekerlekli sandalyeler var” dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE TOPLANDI

Yardımı, merkezi Almanya’da bulunan Suriyeli dernek aracığıyla Suriye’ye göndereceklerini belirten Demir, ”Bu dernek aracılığıyla inşallah orada sıkıntı çeken kardeşlerimize ulaştıracağız” ifadesini kullandı.

Daha önce Milli Görüş Teşkilatı ile çeşitli kampanyalara katıldıklarını ancak bu yardım kampanyasını Suriyeli dernek ile kendilerinin organize ettiklerini ifade eden Demir, ”Bir hafta içinde milletimiz Suriyelilere yardım konusunda gayet duyarlı oldular ve teveccüh gösterdiler. Zannediyorum ki oradaki insanların ihtiyaçlarını bir nebze karşılayacak bir yardım topladık” diye konuştu.

İNSANLAR SIKINTI İÇİNDE

Bu konuda diğer derneklerin de duyarlı olduğunu ancak yardım kampanyası düzenlemek için acele etmeleri gerektiğini belirten Demir, ”Çünkü insanlar sıkıntı içinde. Biz o sıkıntılara ne kadar çabuk ulaşırsak o kadar faydalı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Kampanyanın organizasyonundan sorumlu Alper Soytürk de üniversitede arkadaşlarıyla Suriyeliler için nelerin yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, daha sonra Suriye merkezli ”Lien e.V” dernekle söz konusu kampanyayı düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Kısa sürede 4 kamyon yardım topladıklarını ifade eden Soytürk, “Herkes Suriye konusunda duyarlı olmalı. Orada insanlar katlediliyor. Çocuklar açlıkla hastalıkla mücadele ediyor. Biz de biraz olsun oradaki insanların feryadına ses vermek istedik” şeklinde konuştu.

Yardım kampanyası kapsamında bir hafta içinde toplanan yardımların yüklendiği kamyonlar Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler