Alman Gazeteden Van sayfası

Van'da meydana gelen son deprem ile ilgili haberlere Alman medyası da yer verdi.Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan "B.Z" gazetesi, "Bizim yüreğimiz sizinle" şeklinde Türkçe başlık kullandığı haberinde, Van'da meydana gelen 5,7 şiddetindeki yeni dep

Alman Gazeteden Van sayfası

Van'da meydana gelen son deprem ile ilgili haberlere Alman medyası da yer verdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan "B.Z" gazetesi, "Bizim yüreğimiz sizinle" şeklinde Türkçe başlık kullandığı haberinde, Van'da meydana gelen 5,7 şiddetindeki yeni depremde 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla kişinin de kayıp olarak arandığını belirtti.

Depremin zor durumda olan vatandaşlara ve yardım ekiplerine de ağır bir darbe vurduğu ifade edilen haberde, 23 Ekim'de meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde de 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Türk hükümetinin bölgeye çok sayıda çadır gönderdiği belirtilen haberde, meteoroloji uzmanlarının, bölgede soğuk hava şartlarının yanı sıra kar yağışı da beklediği kaydedildi.

"Berliner Morgenpost" gazetesi de, Van'da meydana gelen ikinci büyük depremde 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, şimdiye kadar 29 kişinin de bina enkazı altından canlı olarak çıkartıldığını yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem