'Allah ve Ankara böyle istiyor!'

Milli Eğitim camiası Afyon Milli Eğitim Müdürü'nün verdiği talimatlarla çalkalanıyor. Afyon'un yeni Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul'dan din öğretmenlerine garip bir çağrı yapıldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile buluşan Özkul, "Sizler

'Allah ve Ankara böyle istiyor!'
Milli Eğitim camiası Afyon Milli Eğitim Müdürü'nün verdiği talimatlarla çalkalanıyor. Afyon'un yeni Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul'dan din öğretmenlerine garip bir çağrı yapıldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile buluşan Özkul, "Sizler okul müdürlerinin başdanışmanısınız. Okul müdürü bir adım atacak, size soracak. Müdürler kusura bakmasın. Bundan sonra işler ve işlemler, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu valilik de böyle istiyor. Milli eğitim müdürü de böyle istiyor. Biz de böyle istiyoruz. Allah da böyle istiyor" dedi.
 
KONU MECLİS'E TAŞINDI
 
CHP Afyon milletvkili Ahmet Toptaş konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Avcı'ya "Şube müdüründen böyle bir talebiniz oldu mu?" diye sordu.
 
Toptaş, Avcı’dan şu sorulara yanıt istedi: “Bakanlık olarak şube müdürlerinden bu şekilde bir talebiniz olmuş mudur? Bakanlık olarak bu tür talebiniz yok ise adınıza öğretmenlere talimat veren şube müdür vekili hakkında bir idari soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? İmam hatip lisesi müdürleri, il milli eğitim müdürünün, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ise okul müdürlerinin başdanışmanı olduğuna dair bir talimatınız olmadığı halde şube müdür vekilinin açıklamasını doğru buluyor musunuz? Şube Müdür Vekilinin bu tür davranışı Devlet Memurları Kanunu’nun başta 6’ıncı,7’inci, 30’uncu maddelerine aykırıdır. Bu şube müdür vekilini asaleten atama düşünceniz var mıdır? Bakanlık olarak seçmeli dersler olan Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin hayatı derslerinin seçilmesi için velilere baskı uygulanmasını doğru buluyor musunuz? Bu tür tutumda bulunan şube müdürlüklerinin uygulamalarını önlemek için herhangi bir genelge yayınlamayı ve tedbir almayı düşünüyor musunuz?”
 
İddialara göre olay şöyle gelişti. Vali İrfan Balkanloğlu oluru ile görevlendirilen Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul, Din Bilgisi öğretmenlerine yönelik yaptığı bir toplantıda “Siz okul müdürlerinin üstündesiniz, müdürler sizden onay almadan adım atamayacak” talimatı vermesi Okul Müdürleri arasında deprem etkisi yarattı. Özkul bununla da yetinmeyerek, “Sizi dinlemeyen öğretmen ve okul müdürlerini derhal bizi bildirin. Biz gereğini yaparız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler