‘Alkolden sızdığını düşündüm’

Yardım yükümlülüğünü yerine getirmeyerek sunucu Defne Joy Foster’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kerem Altan, dün 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.Tutuksuz sanık Altan, olay günü saat 03.00 sır

‘Alkolden sızdığını düşündüm’

Yardım yükümlülüğünü yerine getirmeyerek sunucu Defne Joy Foster’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kerem Altan, dün 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Tutuksuz sanık Altan, olay günü saat 03.00 sıralarında eve geldiklerini, Defne Joy Foster’a votka ve yiyecek ikram ettiğini belirterek, şu ifadeyi verdi: “Eve geldikten 45 dakika kadar sonra Defne’den hırıltılar geldi. Banyoya götürüp yüzünü yıkadım. Banyoya soktum. Fazla alkol nedeniyle sızdığını düşündüm. Bilinci yerinde değildi, baygın gibiydi. Kendisini taşımaya çalıştım ama taşıyamadım. Evin yanındaki kliniğe gittim, kapalıydı.
100 metre ileride bulunan diğer bir kliniğe gittim ama orası da kapalıydı.”

‘O GECE TANIŞTIK’

Hâkim Mehtap Yılmaz’ın, “Daha önce alkol komasına giren birini gördün mü? Bilinç kaybı ne kadar sürdü? Neden ambulansa telefon açmadın?” soruları üzerine, Defne Joy Foster’ın o an hayati bir tehlike taşıdığını anlamadığını söyleyen Altan, “Daha önce tanıdığım bir insan değildi. O gece tanışmıştık. Daha çabuk ulaşırım düşüncesiyle telefonla aramaktansa polikliniğe gittim” diye konuştu. Mahkeme, Foster’ın otopsi raporunda kaş üzerindeki yara izinin belirtilmiş olduğunu belirterek, gelecek celse otopsiyi yapan doktorun tanık sıfatı ile dinlenilmesine ve dava dosyasının Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderilerek, maktulün ölümünün, erken müdahale olması halinde engellenip engellenemeyeceği konusunda rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler