Ali Koç'un Berat Albayrak'la sıkıntısı bu mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı kıskaca aldığı Koç Holding'in Yapı Kredi Bankası'na 187.1 Milyon TL ceza kesti.

Ali Koç'un Berat Albayrak'la sıkıntısı bu mu?

Haber61 Spor Servisi

Son günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç başta olmak üzere onun sosyal medya trolleri Trabzonspor üzerinden açık şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef almıştı.

Hatta Ali Koç, TFF disiplin talimatlarıyla ilgili olarak Trabzonspor'u hedef aldığı açıklamlarında "Trabzonspor sırtını devlete dayadı, Berat Albayrak Trabzonspor'a nasıl yardımcı oldu ki şubat ayında iflas eden kulüp Mayıs ayında düze çıktı? " şeklinde Albayrak'a direkt olarak saldırmıştı.

Ertelenen Malatyaspor Trabzonspor maçı sonrası Fenerbahçe'nin skandal açıklaması ve bunun sosyal medyaya yansıması da aynı doğrultuda oldu.  Koç'un sosyal medya trolleri deprem için gerçekleşen ertelemeyi "Bakan Albayrak'ın Trabzonspor'u Fenerbahçe maçı öncesi dinlendirmek için federasyona aldırdığı" algısı yaratmaya çalıştı.

KISKAÇTAKİ KOÇ'UN BANKASI CEZAYI YEDİ

Spor kamuoyu yaşananları dikkatle takip ederken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Koç Grubuna ait Yapı Kredi Bankası'na  sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davranmaları nedeniyle  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 187.1 Milyon TL ceza kesildi.

Bu gelişme, Ali Koç'un bilinçli şekilde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef gösterip sosyal medya üzerinden baskı oluşturmaya çalışmasının asıl sebebinin  "Koç Grubuna ait bankanın Bakanlığın kıskacında olması mı, Koç grubunun intikam hareketi mi? "sorularını da beraberinde getirdi.

İşte o sosyal medya trollerinin yaymaya çalıştığı algıdan bir örnek;

algı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
63 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem