Ali İsmail Korkmaz protestosunda 34 sanık!

Kayseri'de Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan kararı protesto etmek isteyen grup ile polis arasında çıkan 4 polisin yaralandığı ve 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Yargılama bazı sanıkların gelmemesi üzerine 26 Mayıs'a ertelend

Ali İsmail Korkmaz protestosunda 34 sanık!
Kayseri'de Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan kararı protesto etmek isteyen grup ile polis arasında çıkan 4 polisin yaralandığı ve 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Yargılama bazı sanıkların gelmemesi üzerine 26 Mayıs'a ertelendi.
 
Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili geçen yıl 21 Ocak'taki davanın karar duruşması sonrası, Kayseri Adliyesi önünde göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı. Polisin, kalabalığa biber gazı ve tazikli su ile müdahale ettiği olayda, 4 polis ile bazı göstericiler yaralandı. Kamera görüntülerinden belirlenen 34 şüpheli hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnme, Güvenlik amirinin dağılma isteğini yerine getirmeme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlarında dava açıldı.
 
Kayseri 12'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ve bütün sanıkların tutuksuz yargılandığı daevanın ilk duruşmasında sanıklardan Hüseyin Kılıç (27), Mehmethan Peker(19), Ömer Arık (26) ve Ahmet Akarsu(21) hazır bulundu. Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddederken, Ali İsmail Korkmaz davasının kararını protesto etmek için adliye önünde açıklama yapmak istediklerini ve polisin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi. Yargılama sonrası mahkeme heyeti, diğer sanıkların talimatlı savunmalarının gelmemesi ve bazı sanıkların da duruşmaya katılmaması nedeniyle duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem