Ali Babacan Başbakan Erdoğan’ı uyardı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Erdoğan’ın İran dönüşü gazetecilere yaptığı ancak daha sonra inkar ettiği açıklamalarını değerlendirdi.Erdoğan, İran temaslarının ardından yurda dönüşte hükümete yakın gazetecilere yaptığı açıklamada “Merkez Banka

Ali Babacan Başbakan Erdoğan’ı uyardı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Erdoğan’ın İran dönüşü gazetecilere yaptığı ancak daha sonra inkar ettiği açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan, İran temaslarının ardından yurda dönüşte hükümete yakın gazetecilere yaptığı açıklamada “Merkez Bankası faiz artırımı yönünde bir karar almış. Bana düşen buna bir sure sabretmektir. Nereye gidiyoruz diye bunu görmektir. B planı, C planı benzeri şeyler noktasında bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağımız bir çalışmamız olabilir. Alışılmışın dışında bir şey olsun istiyoruz. Dünyada uygulamaları var" demişti.

Erdoğan’ın açıklamaları döviz kuru ve faizler üzerinde olumsuz etki yaratınca “Hayır, bunlar yanlış anlaşıldı, benim böyle bir ifadem olmadı” diyerek geri adım atmıştı.

Bugün hükümet kontrolündeki Kanal 24’e konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,  “Sermaye hareketleriyle ilgili herhangi bir kısıtlama Türkiye ekonomisi için intihardır; kesinlikle böyle bir şey yok” diyerek adeta Erdoğan’a uyarıda bulundu.

Babacan, piyasalarda büyük soru işareti ve kaygı yaratan ‘Ekonomide alınacak tedbirler. B ve C planları konusuna’ ise politik bir cevap verdi. Başbakan Yardımcısı Babacan, “ Yapılmayacakların (neler olduğu) konusu çok açık, olacaklar konusunda seçenek çok, çalışma tamamlanınca Başbakan açıklar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler