Alevilerle bir araya gelen Kuzu: "Kerbela hepimizin acısı"

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, Alevi vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Kuzu, "Kerbela tarihimizin en büyük acısıdır ve bu acı hepimizindir" dedi.AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, Esenler Belediyesi il

Alevilerle bir araya gelen Kuzu: "Kerbela hepimizin acısı"

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, Alevi vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Kuzu, "Kerbela tarihimizin en büyük acısıdır ve bu acı hepimizindir" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, Esenler Belediyesi ile Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi tarafından düzenlenen iftara katıldı. Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde düzenlenen iftara Kuzu'nun yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Alevi Kanaat önderleri, cemevi dedeleri ve dernek başkanları ile Alevi vatandaşlar katıldı. Alevi vatandaşlarla birlikte iftar yapan Kuzu, yaptığı konuşmada birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Kerbela'nın tarihimizin en büyük acısı olduğunu ifade eden AK Parti'li Kuzu, "Bu acı hepimizin acısıdır. Ben bunu sosyal medyada paylaştığımda birileri neye göre en büyüğü budur diyor. Neye göre diye bir şey yok. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin şehit edilmiş. Bundan daha büyük acı olabilir mi? Bu acı hepimizin yaşadığı ve maneviyatı büyük bir acıdır" diye konuştu.

Alevi, Sünni, Kürt, Türk kavgasını senelerdir körüklemeye çalışanlar olduğunu belirten Kuzu, "Belki bunu lokal olarak başardılar ama toplu bir başarıyı asla yapamadılar, yapamayacaklar. Hepimiz aynı gemideyiz. Allah korusun gemi su almaya başlarsa hepimiz beraber batarız. Bizim Allah'ımız, kitabımız, peygamberimiz birdir. İbadette farklılıklar olabilir. Kimisi cemevine gider, kimisi camiye gider. Biz zaten cemevlerinin yapılmasında yardımcı oluyoruz. Bunlar mesele değildir. Birileri aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Onların sayısı çok azdır. Onlara asla fırsat vermeyelim. Zaten siz de onlara fırsat vermezsiniz" şeklinde konuştu.

Alevilerle bir araya gelen Kuzu:

Alevilerle bir araya gelen Kuzu:

Alevilerle bir araya gelen Kuzu:

Alevilerle bir araya gelen Kuzu:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler