Alçak saldırının detayları netleşti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde biri astsubay iki askerin bindikleri aracın otoparktan çıktığı sırada çapraz ateşe tutulduğu öğrenildi.Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bugün sabah saat 07.30'da biri astsubay iki askerin şehit olduğu saldırının detayları netl

Alçak saldırının detayları netleşti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde biri astsubay iki askerin bindikleri aracın otoparktan çıktığı sırada çapraz ateşe tutulduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bugün sabah saat 07.30'da biri astsubay iki askerin şehit olduğu saldırının detayları netleşiyor. Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Caddesi Şirinevler sitesindeki apartmanın 6'ncı katında kapı komşu olan evli ve bir çocuk babası uzman çavuş Sinan Uçan (31) ile jandarma astsubay Tolga Topçuoğlu (26), her sabah olduğu gibi bugün de birliklerine beraber gitmek amacıyla evlerinden çıktı. Sitenin otoparkında bulunan araçlarına binen şehitlerin bindiği araç tam da otoparktan çıktığı sırada yüzleri maskeli iki teröristin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğradı. Çapraz ateşe tutulan araca onlarca mermi isabet ederken, Uçan ve Topçuoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Teröristler ise askerlerin öldüklerinden emin olduktan sonra olay yerinden koşarak, uzaklaştı.

Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ara sokaklara zırhlı araçlarla giren polis ekipleri, sokakları didik didik aradı. Operasyona havadan bir helikopter de destek verdi. Olay yerinden ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan şehitlerin cenazeleri ise daha sonra helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler