Albayı yüz bin dolara satmışlar

Adana ve Hatay’da düzenlenen operasyonda, Suriyeli muhalif Albay Hüseyin El Harmuş’u 100 bin dolar karşılığında mülteci kampından kaçırıp Suriye’ye teslim ettikleri iddiasıyla 1’i eski MİT’çi 5 kişi gözaltına alındı.Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıl

Albayı yüz bin dolara satmışlar

Adana ve Hatay’da düzenlenen operasyonda, Suriyeli muhalif Albay Hüseyin El Harmuş’u 100 bin dolar karşılığında mülteci kampından kaçırıp Suriye’ye teslim ettikleri iddiasıyla 1’i eski MİT’çi 5 kişi gözaltına alındı.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Suriye uyruklumuhalif albay Hüseyin El Harmuş ileMustafa Kassum’un Hatay’daki mülteci kampından alınıp Suriye’ye teslimedildiği iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, eski MİT mensubu Ö.S.’yle 4 kişi gözaltına alındı.

Ö.S.’nin, Harmuş’un başına konulan 100 bin dolarlık (175 bin TL) parayı almak için Suriye’ye gittiği, dönüşte yakalandığı belirtildi. Harmuş ve Kassum, Suriye’deki iç savaş nedeniyle geçen haziranda Türkiye’ye sığındı ve Altınözü’ndekimülteci kamplarına yerleştirildi.

Harmuş ile Kassum, 29 Ağustos’ta ortadan kayboldu. İkilinin Suriye’ye teslimedildiği ileri sürüldü. İddialar üzerine özel yetkili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı ve Adana ile Hatay’da eşzamanlı operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Eski MİTmensubu Ö.S. ile 4 kişi gözaltına alınarak ifade için emniyete götürülürken, suç örgütündenM.A. adlı kişinin ise operasyon öncesinde yurtdışına kaçtığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanı İdris NaimŞahin, soruşturmada yakalanan 5 kişiden sadece bir kişinin eski MİT çalışanı olduğunu belirterek, “Şu andaMİT ile ilişiği olmayan, o kaçırma olayına karışmış olmasından sonra yapılan iç değerlendirme ve soruşturma sonucunda teşkilattan ihraç edilmiş, ilişiği kesilmiş bir kişidir” diye konuştu.

‘PARA ARACINDAN ÇIKTI’
Ö.S.’nin 3 Şubat’ta Suriye’ye giderek Harmuş’un başına konulan 100 bin dolar para ödülünü aldığı ve aracında yüksekmiktarda dolar bulunduğu öne sürüldü.

Harmuş’un Ö.S. tarafından irtibatlı olduğu organize suç örgütümensupları M. A. ve S.A.’ya teslimedildiği,M.A. ve adamlarının ise Harmuş’u Samandağ sahilinden tekne ile Suriye’ye götürüp Esad yanlılarına teslim ettiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler