Albay'dan bomba Yunan işgali iddiası

Milli Savunma Bakanlığı eski genel sekreterinden olay iddialar.Venedik Kayalıkları ile birlikte Türkiye'ye ait 16 adaya Yunan bayrağı mı çekildi? Türkiye 2004 yılında başlayan bu fiili işgallere göz mü yumdu?Bu bomba iddiaları dile getiren Eski Milli Savu

Albay'dan bomba Yunan işgali iddiası

Milli Savunma Bakanlığı eski genel sekreterinden olay iddialar.


Venedik Kayalıkları ile birlikte Türkiye'ye ait 16 adaya Yunan bayrağı mı çekildi? Türkiye 2004 yılında başlayan bu fiili işgallere göz mü yumdu?

Bu bomba iddiaları dile getiren Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım... İzmir ili sınırları içinde yer alan Venedik Kayalıklarının Yunan işgali altında olduğunu söylüyor.

YUNAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Yaptığı açıklamada şöyle diyor;
 

venedik-kayaliklari.jpg

"1923 Lozan Barış Andlaşması ile Yunanistan’a, Doğu Ege Denizi’nde, Taşoz, Semadirek, Limni, Bozbaba, Midilli, İpsara, Sakız, Sisam ve Ahikerya Adaları olmak üzere toplam 9 ada verildi. Andlaşma ile Yunanistan’a, hiçbir kayalık verilmedi. Venedik Kayalıkları, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği altında kaldı. Yunanistan, kayalıklara deniz feneri ve bazı tesisler inşa etmiş. Deniz fenerinin beyaz renkli kaidesinin üzerinde, Yunan bayrağı var."

STRATEJİK ÖNEMDE

Albay'ın verdiği bilgilere göre Venedik Kayalıkları İzmir ilimizin batısında ve Ege Denizi’nin tam ortasında bulunan stratejik öneme haiz bir yer.

YUNAN VE TÜRK VALİSİ VAR

Emekli Albay'ın ses getirecek iddiaları bununla sınırlı değil. Yaptığı açıklamada bu kayalıklar gibi Ege'deki bir çok adacığın Yunanlılar tarafından ele geçirildiğini öne sürüyor.

Yaptığı açıklamadaki iddiaları şöyle;

“Aydın ilimizin sınırları içinde bulunan Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik ve Bulamaç Adaları da Yunan işgali altında. 2009-2011 yılları arasında Aydın Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş, Eşek ve Bulamaç Adaları’na gitmek istedi ancak Yunan işgali altında olduğu için adalara gidemedi. Aydın ilimizin sınırları içinde, biri Türk bayrağı, diğeri Yunan bayrağı olmak üzere iki bayrak dalgalanıyor. Aydın, biri Türk diğeri Yunan olmak üzere iki Vali ve iki Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor.

MUĞLA'NIN ADALARI DA YUNANLILARDA

*Muğla ilimizin sınırları içinde bulunan Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba ve Ardacık Adaları da Yunan işgali altında.

*Girit Adası’nın etrafında, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi Adaları Yunan işgali altında. Adalarımızda Yunan bayrağı dalgalanıyor ancak Türk bayrağı dalgalanmıyor.

2004 YILINDA FİİLİ İŞGAL OLDU

Ümit Yalım'ın iddiasına göre Yunanlılar bu noktaları 2004 yılından itibaren fiili olarak işgal ettiler. Türkiye ise olup bitenlere karşı sessiz kaldı ve NOTA dahi vermedi.

Emekli albay Yalım açıklamasında "Bütün bu olup bitenler, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 16 adanın ve Venedik Kayalıkları’nın, Yunanistan’a alenen verildiğinin bir göstergesidir.” diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler