Albay'a uyuşturucu gözaltısı

Uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik operasyonda emekli bir albayın da aralarında bulunduğu 3 kişi nefes kesen bir operasyonla gözaltına alındı. Operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, lüks cipte yapılan aramalarda 210 kilo es

Albay'a uyuşturucu gözaltısı

Uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik operasyonda emekli bir albayın da aralarında bulunduğu 3 kişi nefes kesen bir operasyonla gözaltına alındı. Operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, lüks cipte yapılan aramalarda 210 kilo esrar ile 88 kilo 350 gram eroin ele geçirildi. 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt faaliyeti içerisinde uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekenin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, şüphelilerin yakalanması ve uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi amacıyla 22 Mayıs 2012 tarihinde operasyon için harekete geçti.

Van’dan itibaren kontrollü bir şekilde takip altına alınan lüks cip, İstanbul girişinde fiziki takibe alındı. Hedefteki araç nefes kesen operasyona durduruldu. Araçta yapılan aramalarda 210 kilo esrar, 88 kilo 350 gram eroin, 1 sahte hakim/savcı kimlik kartı, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3 bin 200 TL, 200 ABD Doları, 250 Avro ile 2010 model Ssongyong marka bir cipe el kondu.

Uyuşturucuların bulunması üzerine araç içerisindeki emekli Albay Bayram K. ile araç sürücüsü M.S. gözaltına alındı. Genişletilen soruşturmanın ardından araç sahibi olduğu tespit edilen A.S. ise İstanbul’da gözaltına alındı. Emekli Albay B.K.’nın sevk sırasında yolda yapılan uygulamalarda sahte savcı kimlik kartını kullanarak geçiş yaptığı tespit edildi. Polis şüphelilerin uyuşturucuları sahte kimlik dolayısıyla zulalamaya ihtiyaç bile duymadıklarına dikkat çekti.

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer iki şüpheli bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem