Alarm verildi! 1 yıl boyunca...

Kars'ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için yaptırılan Bayburt Barajı'nda 1 yıllık su kaldığı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, vatandaşları su tasarrufu yapmaya çağırdı.Kentin içme suyunu karşılayabilmek için Bozkuş

Alarm verildi! 1 yıl boyunca...

Kars'ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için yaptırılan Bayburt Barajı'nda 1 yıllık su kaldığı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, vatandaşları su tasarrufu yapmaya çağırdı.

Kentin içme suyunu karşılayabilmek için Bozkuş Deresi üzerine yaptırılan Bayburt Barajı, 2011 yılında hizmete girdi.

Barajda depolanan suyla Selim Ovası'nda 52 bin 370 dekar arazinin sulanması ve kentin 2050 yılına kadar su ihtiyacının karşılanması planlandı.

Ancak son yıllarda karın az yağması, yağmurun istenilen seviyede olmaması nedeniyle Bayburt barajında depolanan su miktarı hızla düştü.

Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İçme Suyu Arıtma Tesisi sorumlusu Kader Simay Erdağ ile birlikte baraja giderek incelemelerde bulundu.

Son 15 gündür her gün yağmur yağmasına rağmen 78 bin nüfuslu Kars'ı zor günlerin beklediğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, halkın içme suyunu tasarruflu kullanmasını istedi.

Barajdan çelik borularla her gün 22 bin metreküp su çekildiğine işaret eden Ferit Yenice, şunları söyledi: "DSİ Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre şu an su seviyesi 1926 metrede. DSİ Genel Müdürlüğü'nden son aldığımız verilere göre barajda 9 milyon metreküp su kalmış. Bu da bizim 1 yıllık içme suyumuzu karşılayacak. Belediye olarak diğer su kaynaklarını hızla devreye sokmak için çalışmalar başlattık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem