Alabora için karar verildi!

Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında, Gezi Parkı olayları sırasında attığı bir twettte ''Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel'' mesajı nedeniyle, "suç işlemeye alenen tahrik etme" suçundan başlatılan iki ayrı soruşturmada d

Alabora için karar verildi!

Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında, Gezi Parkı olayları sırasında attığı bir twettte ''Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel'' mesajı nedeniyle, "suç işlemeye alenen tahrik etme" suçundan başlatılan iki ayrı soruşturmada da takipsizlik kararı verildi.

Gezi eylemleri sırasında Alabora'nın attığı tweet nedeniyle birden çok kişi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçeleri göndermesi üzerine başlatılan ve iki ayrı savcı tarafından yürütülen soruşturmalar sonuçlandı. Alabora hakkında Gaziantep'te yaşayan Mikail Kılıç isimli kişi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine TCK 214. madde gereğince "suç işlemeye alenen tahrik etme" suçundan başlatılan ilk soruşturmada, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan, takipsizlik kararı verdi.

Savcılığın kararında, Alabora'nın üzerine atılan ''suç işlemeye alenen tahrik etme'' suçunu attığı tweet ile işlemesinin mümkün olmadığı ve yine tweetin söz konusu suçu işlenmesi için elverişli olmadığı ifade edildi.

Kararda, ''yüklenen eylemde suç işlenmesi için tahrik içerikli söz bulunmadığı, belli tepkileri göstermeye çağrı ve şiddet içermediğinden, demokratik tepki hakkının kullanılması olarak kabul edilmesi gerektiği tüm dosya kapsamından anlaşıldığından, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmediği gerekçesiyle kovuşurmaya yer olmadığına karar verildi" denildi.

Alabora hakkında yine aynı tweet nedeniyle "suç işlemeye alenen tahrik etme" suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel tarafından yürütülen bir başka soruşturmada da takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler