Alaattin Çakıcı Adliye'ye çıkartıldı

Organize Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, daha önce Adalet Bakanlığı'na yazdığı, "Beni cezaevinde öldürecekler" mektubu nedeniyle talimatla ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne getirildi.Alaattin Çakıcı, geçen Şubat ayında Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde

Alaattin Çakıcı Adliye'ye çıkartıldı

Organize Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, daha önce Adalet Bakanlığı'na yazdığı, "Beni cezaevinde öldürecekler" mektubu nedeniyle talimatla ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Alaattin Çakıcı, geçen Şubat ayında Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ndeki F Tipi Cezaevi'nde yatarken Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e hitaben yazdığı mektupta, öldürülmek istendiğini iddia etmişti.

Kendi el yazısıyla yazdığı yazılı Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e avukatı aracılığıyla fakslatan Çakıcı, "Bu cezaevinde bir baş gardiyan bana 'PKK ve Dev-Sol saldıracak sana haberin olsun' dedi. Bunun üzerine 10 dakika sonra dışarı çıktım. Kameralarda mevcuttur.

Avazımın çıktığı kadar bağırdım. Yanımda başmemur Ömer Soğuksu da vardı. Kameralarda mevcuttur.

C Blokta, B blokta ve B ile A bloğun arasında 'Beni bu hapisanede kim öldürmek istiyorsa, kimler de yardım ediyorsa, kim olursa olsun öldürmüyorsa, ve yahut vazgeçmişseler de analarına avratlarına sövdüm. Bütün bloklar buna şahittir" demişti.

Hakkında açılan bazı soruşturmalardan da sözeden Alaattin Çakıcı, ayrıca kendisini öldürmek için cezaevine parçalara ayrılarak sokulmuş silahla ilgili duyumlar aldığını yazdı, "Sayın Bakanım, benim can güvenliği ile ilgili hiçbir problemim yok. Burası PKK'lılar ve solcular ile doldu. Onlar da burada ben de buradayım.

Hiçbir yere de sevkimi talep etmiyorum. Saygılarımla bilginize arz ederim" diye mektubu bitirdi.Ancak Çakıcı Mart ayının sonunda İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevkedildi. Çakıcı bu sabah talimatla ifadesinin alınması için cezaevinden İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Çakıcı burada Cumhuriyet Savcısı Nadir Özkardeş'e ifade vermeye başladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler