Akyazı Mainz mi?

 Alman Kulübü Mainz’in veto ettiği stad Akyazı’ya mı yapılacak?Yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı stadyum projesinin ihalesi 14 şubat 2013 ‘de yapılacak.  Ancak Akyazı stadının Alman kulübü Mainz’in kabul etmediği proje ile aynı olması taraftarları da b

Akyazı Mainz mi?

 Alman Kulübü Mainz’in veto ettiği stad Akyazı’ya mı yapılacak?

Yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı stadyum projesinin ihalesi 14 şubat 2013 ‘de yapılacak.  Ancak Akyazı stadının Alman kulübü Mainz’in kabul etmediği proje ile aynı olması taraftarları da böldü.

 Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar ihalenin 14 Şubat’ta yapılacağını duyurmasının ardından Akyazı’ya Alman kulübü Mainz’in veto ettiği stadyumla aynı olan projenin Akyazı da yapılmasına taraftarların büyük bölümü karşı çıkıyor.

Mainz kulübünün veto ettiği projenin  Akyazı’ya yapılmasını istemeyen taraftarlar “ Mainz bu projeyi neden beğenmedi. Eğer iyi bir proje olsaydı Mainz bu stadyumu yaptırırdı. Kabul etmediğine göre bir sorun var demektir. Tüm resmi kurumların sitesinde Akyazı projesi diye Mainz’in red ettiği  bu projenin fotoğrafları var. Umarım Akyazı’ya Alman kulübü Mainz’in beğenmediği bu stadı yapmazlar” şeklinde tepki gösteriyorlar

MAİNZ PROJESİ NEDEN REDDEDİLDİ?

İŞTE O İDDİALAR

Mainz kulübünün Coface Arena için hazırlattığı 7 proje arasında olan mimar Mete Arat’ın projesi ilk elenenlerden biri oldu. İddialara göre Özellikle Mainz taraftarlarının günlerce projeyi istemediğini belirtmesi bu kararda etkili oldu. Ancak bir başka iddia ise bu projenin kullanışsız ve gereğinden büyük olduğu yönündeydi.  Sonuç olarak Coface Arena’nın 33 bin kişilik kapasitede yapılması ise bu iddiayı çürütürken proje iptalinin nedeninin taraftarın baskısının ve aşırı maliyeti olduğunun bir işaret olduğu belirtiliyor.

20.jpg

BAKANLIK AKYAZI İÇİN ARAT'TAN PROJE İSTEDİ

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Türk Telekom Arena’nın projesini de çizen ancak Mainz için hazırladığı stadyum projesi veto edilen Mimar Arat’tan Akyazı stadyumu  için bir proje çizmesini istedi. Mimar Arat ‘da Mainz kulübü için çizdiği ancak Alman kulübünün veto ettiği stadyum  projesini Akyazı için bakanlığa gönderdi ve  bakanlığında  bu projeyi kabul ettiği öğrenildi.

Akyazı Projesinin ihalesi 14 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem