Akyazı bitecek mi bitmeyecek mi?

 Yapımına 2007 yılında başlanan ve bir türlü dolgusu bitmeyen Akyazı projesine muhalefet partilerden tepki gösterdi.  Trabzonspor’un 8 Aralık Cumartesi günü yapılan mali kongresinde konuşan Başkan Sadri Şener “ Akyazı Projesini neden kimse konuşmadı orası

Akyazı bitecek mi bitmeyecek mi?

 

Yapımına 2007 yılında başlanan ve bir türlü dolgusu bitmeyen Akyazı projesine muhalefet partilerden tepki gösterdi. 
 
Trabzonspor’un 8 Aralık Cumartesi günü yapılan mali kongresinde konuşan Başkan Sadri Şener “ Akyazı Projesini neden kimse konuşmadı orası benim hayalimdir fakat umutlarım tükendi orası yapılmayacak”  ifadelerine Trabzon’da bulunan muhalefet partilerinden açıklama geldi.
 
Akyazı artık yapmak zorundalar 
 
Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanı Yavuz Karan yaptığı açıklamada Sadri Şener merak etmesin orası tamamlanacak söyledi. Karan, “Akyazı tamamlanmak zorunda ve sonunda tamamlanacak. Belediye başkanı diyor ki biz yapıyoruz sanki lütuf bağışlıyorlar biz karşılığında nereyi veriyoruz Trabzon’un kalbi sayılacak Avni Aker ve etrafında bulunan bölümü veriyoruz 60 dönüm alanı bağışlıyoruz.”dedi.
 
Karan, “bağışlanan bu alanda hükümet neler yapacak bilmiyoruz kime buraları peşkeş çekecekler Allah bilir. Buralar önemli yerler sonra Kayseri, Rize statları yapılmış Anadolu da devrim yapmış kent Trabzon ama buranın stadı yapılmadı bu yüzden herkes karamsar oldu. Yapacaklar stadı ama bir sene falan değil yalan konuşuyorlar daha proje belli değil. Birde buraya kafalarına göre yapamazlar burası dolgu alanı dolgu alanına göre proje yapılır.”şeklinde konuştu.
 
Benimde Akyazı’da ümidim kesildi 
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl başkanı Muammer Demeli, “Trabzonspor’un Mali kongresinde  Sadri Şener burada çok güzel bir yere değindi. “ her şeyden bahsettiniz ama Akyazı’dan bahsetmedi. Keşke bahsetseydiniz. Bu proje benim için çok değer verdim hayalimdi sonra bu proje ile oyun oynuyorlar.”dedi.  Bu proje üstünden çok oyun var 600 bin metre kareden ihale edildi sonra bunu 980 bine çıkarıldı ve bu fazlalık yerlere ne yapılacağı söylenmiyor.”dedi.
 
Şimdi bu projenin istimlâk bedelleri öden dimi orada istimlâk edilmeyen yerler var bedeller ödenmediğini ifade eden Demeli, “Kimseye sorulmadan dolgu yapılıyor. Burada ne olacak ne olmayacak bunları açıklasın. Bunların konuşulması lazım bunlar neden gecikti. Güya bu sene bitecekti ama bitmedi bahane olarak Akyazı belediye bizi mahkemeye verdi dendi. Orada bir deniz olayı oldu yarısı gitti sonra çalışanların parası verilmedi. Burada bilinçli şekilde yapılıyor. Yarın birilerine 600 dönümden fazla olan alanlar ihale edilecek desinler ki yok böyle bir şey. Rant var orada başkan orada 2015 2016 yılında biz orada maç oynatacağız dedi şaşırdı her halde. Bende Şener’e katılıyorum orada böyle bir şey yapılmayacak. “ifadelerine yer verdi 
 
Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem