Akşehir Gölü'nde füze bulundu

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi sınırlarında bir bölümü bulunan Akşehir Gölü'nün kuruyan alanını gezen bir grup dağcı, 3 adet füze buldu. Buldukları füzelerin fotoğrafını çeken amatör dağcılardan Ali Kanat, emekli öğretmen Mehmet Ali Yenilmez ve Kerem

Akşehir Gölü'nde füze bulundu

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi sınırlarında bir bölümü bulunan Akşehir Gölü'nün kuruyan alanını gezen bir grup dağcı, 3 adet füze buldu. Buldukları füzelerin fotoğrafını çeken amatör dağcılardan Ali Kanat, emekli öğretmen Mehmet Ali Yenilmez ve Kerem Kanat, karşılaştıkları durumu arkadaşlarına anlattı.

Daha sonra Ali Kanat ve arkadaşlarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine giderek füzelerin bulunduğu alanı gösterdi.

Uzman ekiplerce incelemesi yapılan füzeler, detaylı çalışma için Afyonkarahisar'daki Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'na gönderildi.

Füzeleri bulan amatör dağcılardan Ali Kanat, 3 yıldır rehber Adem Kurt'un önderliğinde yürüyüş yaptıklarını, onun rahatsız olduğu bir günde, arkadaşıyla daha önceden kararlaştırdıkları Akşehir Gölü'nün kuruyan bölümlerini gezmeye gittiklerini ifade etti. Arkadaşı Mehmet Ali Yenilmez ile gölün kuruyan bölümünü gezerken füze gördüklerini ve çok şaşırdıklarını anlatan Kanat, şöyle konuştu:

"Füzeleri tesadüf olarak gördük. 10 adım kenarından gitsek göremezdik. Aklımıza da o an bir şey gelmedi ve ne olduğunu öğrenmek için gömülü olan nesneyi yerinden kaldırdık ve diktik. Yazılarını okuduk. Üzerinde füze yazıyordu. O anda korkmadık. Daha sonra oradan ayrıldık. Ben arkadaşlara ve çocuklara anlattım onlar da jandarmaya söylemiş. Jandarmayla füzelerin yerini tespit etmeye gittik."

1987'de Sultandağı'nda bir askeri uçak düştüğünü anlatan Kanat, füzelerin o uçağa ait olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini dile getiren Kanat, 1987'de düşen askeri uçağın pilotunun da balıkçılar tarafından çıkarıldığını aktardı.

Ali Kanat'ın oğlu Kerem Kanat ise doğa yürüyüşü yaparken füzeyle karşılaştıklarını daha sonra da jandarmaya haber verdiklerini, yetkililerin inceleme başlattığını belirtti.

Öte yandan bulunan füzelerin, gölün kurumasının ardından ortaya çıktığı, 1987 yılında düşen ve pilotu sağ olarak kurtulan askeri uçağa ait olduğu tahmin ediliyor.

Füze gövdeleri hakkındaki açıklamanın incelemenin ardından yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem