AKP'den Savcı Öz’e: İstifa et!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ,"Yasamaya ve milletin iradesine şekil vermeye kimsenin haddi ve hakkı yoktur" dedi. Savcı Zekeriya Öz'ü istifaya çağırdı.Ankara'da Çubuk Kaymakamlığı'nı ziyareti sırasında konuşan İşler şunları kaydetti:"HSYK'nın kendis

AKP'den Savcı Öz’e: İstifa et!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ,"Yasamaya ve milletin iradesine şekil vermeye kimsenin haddi ve hakkı yoktur" dedi. Savcı Zekeriya Öz'ü istifaya çağırdı.

Ankara'da Çubuk Kaymakamlığı'nı ziyareti sırasında konuşan İşler şunları kaydetti:

"HSYK'nın kendisine çeki düzen vermesi lazım. Yetkisini aşarak böyle bir açıklama yapmıştır. Bu aynı zamanda yasamanın işine müdahaledir. Dolayısıyla böyle bir müdahaleyi bizim kabul etmemiz mümkün değildir.

Yasamaya ve milletin iradesine şekil vermeye kimsenin haddi ve hakkı da yoktur. Herkesin bu erkler ayrılığına özellikle riayet etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aksi takdirde kaos olur. Biz geçmişte her türlü vesayete karşı mücadele ettik. Vesayetin askerisiyle de yargıdan gelen vesayete karşı da mücadele ettik. Bundan sonra da gelenlerle mücadele edeceğiz."

İSTİFAYA DAVET EDİYORUM

İşler, isim vermeden savcı Zekeriya Öz'e yönelik eleştirilerde bulundu. "Savcıda bir devlet memuru ve bürokrattır" diyen İşler, şöyle devam etti:

"Hükümetlere muhalefet eden muhalefet partileri olmalıdır. Devlet memurları hükümete adeta muhalefet partisi gibi adeta laf yarıştırma işlerine kalkışmamalıdır. Bunu doğru bulmuyorum.

Eğer böyle bir tavır içinde olacaksa o zaman nasıl ki siyasiler kendileri hakkındaki iddialar çerçevesinde istifa müesseselerini kullanıyorlar, o zaman ben o savcıyı da istifaya çağırıyorum. İstifa ettikten sonra da istediği siyasi partiye katılarak AK Parti'ye karşı mücadele edebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem