AKP'den bir kişiye daha saldırı

Şırnak Ak Parti İl Başkan yardımcısı Ali Kılınç'ın silahlı saldırıda ölmesinin ardından Diyarbakır'da da basın ve tanıtım işlerini yürüten Umut Aydın silahlı saldırıda hayatını kaybettiAdalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe teşkilatın

AKP'den bir kişiye daha saldırı

Şırnak Ak Parti İl Başkan yardımcısı Ali Kılınç'ın silahlı saldırıda ölmesinin ardından Diyarbakır'da da basın ve tanıtım işlerini yürüten Umut Aydın silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe teşkilatında basın ve tanıtım işlerini yürüttüğü belirtilen Umut Aydın, akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Aydın olay yerinde öldü.

Kayapınar İlçesi Gaziler son durakta henüz belirlenemeyen bir nedenle, saat 20.30'da silahlı saldırıya uğrayan 38 yaşındaki Umut Aydın, biri kafasına olmak üzere vucudunun çeşitli bölgelerine isabet eden 4 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. AK Parti İl Başkanı Halit Advan, saldırı olayını doğrulayarak, olayın siyasi olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

Umut Aydın'ın Diyarbakır'daki 95 bin üyeden biri olduğunu anlatan Advan, "Umut'un ölüm haberi bizleri derinden üzmüştür. Gönüllü ve aktif bir üyemizdi. Bazen fotoğraflarımızı çekerdi. Yani bu durumu nasıl tarif edilir. Çok üzüldüm. Parti üyemizdi. Parti çalışanımız değil de her gün gelip giden faal ve aktif bir üyemizdi. Olayın siyasi olup olmadığını bilmiyoruz. Siyasi olabilmesi için parti içinde bir görev ve yetkisi olması gerekirdi. Ama polis gerekli çalışmaları yapıyor. Şimdilik cinayetin hangi amaçla işlendiğini söylemek erken. Evli olduğunu biliyordum, yazık oldu. Mekanı cennet olsun" dedi.

İç hastalıkları nedeniyle yüzde 45 iş göremez raporu olduğu öğrenilen Umut Aydın'ın, evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Umut Aydın'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, polis silahlı saldırıyı düzenleyen kimliği belirsiz kişi yada kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler