AKP üyeliği olmazsa olmaz değil

Kütahya Milletvekili Bal: "Yazıda yuvarlak bir suçlama var; sosyal medya ve medyada partiye hakaret ettiğim ve küçük düşürücü ifadeler kullandığım gerekçe olarak gösterilmiş. Ayrıntılı yazıyı bekliyorum"AK Parti Grup Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç

AKP üyeliği olmazsa olmaz değil

Kütahya Milletvekili Bal: "Yazıda yuvarlak bir suçlama var; sosyal medya ve medyada partiye hakaret ettiğim ve küçük düşürücü ifadeler kullandığım gerekçe olarak gösterilmiş. Ayrıntılı yazıyı bekliyorum"

AK Parti Grup Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Kütahya Milletvekili İdris Bal, konuyla ilgili yazının eline geçtiğini, ancak ayrıntılı yazıyı beklediğini söyledi.

Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Grup Yönetim Kurulu'nun kendisini tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline gönderildiğine ilişkin yazıda "yuvarlak bir suçlama yapıldığını" ileri sürerek, "Sosyal medya ve medyada yaptığı açıklamalarla partiye hakaret ettiği ve küçük düşürücü ifadeler kullandığı'nın gerekçe gösterildiğini kaydetti. Bal, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun ne olduğuna dair ayrıntılı bir yazı daha gelecek. Onu bekliyorum. Şimdiye kadar hiçbir hareketimde hakaret ve küçük düşürücü bir şeyim yok. Tam tersine, söylediklerim çıkıyor. Mısır, çözüm süreci buna örnektir. Ne katıldığım televizyon programları ne de gazete mülakatları ve sosyal medyada hakaret içeren hiç bir şey yazmadım. Dershaneler meselesinde savunduklarım, parti ve toplum çıkarlarını korumaya yöneliktir. Ülkeme, milletime, partime yararlı olmak için yaptım. Hiçbir pişmanlığım yok. Zaman beni haklı çıkaracak; çözüm sürecinde haklı çıkardı, dershanelerde de haklı çıkaracak."

Konuyla ilgili uyarılarını iyi niyetle yaptığını, ancak yanlış algılandığını savunan Bal, disipline sevkiyle ilgili ayrıntılı yazıyı aldıktan sonra istifa edip etmemeyi ya da karara itirazı değerlendireceğini söyledi. Bal, "AK Parti üyesi olmak benim için olmazsa olmaz değil. Önemli olan milletin hizmetinde olmak, durduğum yerde dik ve saygın durmaktır. AK Parti üyesi olsam da olmasam da aynı çizgim devam edecek. Doğru neyse onun yanında yer alırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler