AKP BDP ile bayramlaşmayacak

Sadece bayramda değil, yeni anayasa çalışmaları için yapılacak görüşmelerde de, BDP'den randevu istenmeyecek. Parti kurmaylarına göre, BDP'nin Meclis'te yemin etmek ve terörle arasında mesafe koymak için adım atması beklenecekAK PARTİ, BDP İLE BAYRAMLAŞMA

AKP BDP ile bayramlaşmayacak

Sadece bayramda değil, yeni anayasa çalışmaları için yapılacak görüşmelerde de, BDP'den randevu istenmeyecek. Parti kurmaylarına göre, BDP'nin Meclis'te yemin etmek ve terörle arasında mesafe koymak için adım atması beklenecek

AK PARTİ, BDP İLE BAYRAMLAŞMAYACAK

Başbakan Erdoğan'ın BDP'ye yönelik sert tepkisinin ardından, AK Parti BDP ile bayramlaşmama kararı da aldı. Gerekçe, BDP'nin terörle arasına mesafe koymaması. Geçen yıl AK Parti ile BDP arasında yaşanan bayramlaşma görüntüleri bu kez olmayacak.

AK Parti, BDP'ye dönük tepkisini sadece bayramlaşmayarak göstermeyecek. Bundan sonra randevu istenmesi veya verilmesi de düşünülmüyor. Yeni anaya için liderlere mektup yazmaya hazırlanan başbakan Erdoğan'ın, "terörle arasına mesafe koymadığı ve Meclis'te yemin etmediği" gerekçesiyle BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'a mektup göndermeyecek.

CEMİL ÇİÇEK KOMİSYON İÇİN ÇAĞRI YAPMAYACAK

Siyasi kulislere göre, aynı tepkiyi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'te gösterecek. BDP yemin etmezse Meclis Başkanı Çiçek, Demirtaş'ı ziyaret etmeyecek ve yeni anayasa çalışmaları için oluşturulacak olan uzlaşma komisyonu için çağrı yapmayacak.

AK Parti kulislerine göre, BDP ile kurulacak temas onların adım atmasına göre şekillenecek. Parti kurmayları arasında "BDP kendisinden beklenen ağırlığı ortaya koyamadı. Süreç içinde aktif rol oynayamadı. Meclis'e gelmeseler de olur" görüşünü dile getirenler de var.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem