Akoluk Çimento fabrikasını istemiyor

Trabzon'un Değirmendere mahallesinde bulunan ve kaldırılması gündemde olan Çimento fabrikasının Akoluk'a taşınması yönünde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınmıştı.   Bu karar üzerine Akoluk Mahallesi Dernek Başkanı Mustafa Akyüz yazılı bir

Akoluk Çimento fabrikasını istemiyor
Trabzon'un Değirmendere mahallesinde bulunan ve kaldırılması gündemde olan Çimento fabrikasının Akoluk'a taşınması yönünde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınmıştı.
 
Bu karar üzerine Akoluk Mahallesi Dernek Başkanı Mustafa Akyüz yazılı bir açıklama yaparak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na "sözünde dur başkan" diyerek seslendi.
 
Akyüz, çimento fabrikasının Akoluk’a taşınma durumuyla ilgili Akoluk Mahallesi Derneği olarak 28 Ekim 2015 tarihinde basın yoluyla Akoluk halkı olarak çimento fabrikasını mahallelerinde istemediklerini dile getirdiklerini belirterek, "tepkimizin ardından bir gün sonra Belediye başkanı sayın Orhan Fevzi gümrükçüoğlu’nun basında çıkan açıklamaları bizleri rahatlatmıştı. Başkan Akolukta Çimento fabrikasının kurulmasına kesinlikle izin vermediklerini  kaldıki  Akoluk'ta arazinin, yapımı devam eden 24 km'lik dev Kanuni Bulvarı güzergahı içinde kaldığını da ayrıca beyan etmişlerdir. Fakat aradan 3 ay gibi kısa süre sonra 16 ocak 2016 tarihinde sosyal medya ve gazetelerde Çimento fabrikasıyla ilgili belediye meclisinden çimento fabrikasının Akoluk mahallesine kurulma kararı meclisten geçiriliyor" ifadelerini kullandı.
 
ben.jpgMustafa Akyüz açıklamalarını şöyle sürdürdü;
 
"Şimdi Akoluklu diyorki; SÖZÜNDE DUR BAŞKAN
 
Daha önce başkanın açıklamalarında  Maçka vadisinin, tarihi ve doğa yapısıyla önemli bir turizm alanı olduğunu, bu nedenle o bölgeye çimento fabrikasının taşınmasının mümkün olamayacağını belirtmelerine rağmen 3 ayda ne değişmiştir.
 
Akoluk şehir merkezine 12 km uzaklıkta bir yerleşim yeridir kısa zaman içerisinde şehir bu yöne doğru kayacaktır ve 3- 5 yıl sonra bu yapı evlerin arasında kalacaktır kaldıki burada insanlar tarım ve hayvancılık yapıyor bu arazileri sanayileştirerek insanları evlerinden işlerinden uzaklaşmaya arazilerini işlevsiz hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur
 
Belediyeler halkın yanında halka hizmet götürmesi gerekirken sermayey’le el ele vererek vatandaşını mağdur ederek işlerini yürütmeye kalkmaları manidardır oldu bittiye getirerek bu işleri kotarmak halka rağmen  biryere varılmayacağını bu hususta akoluk halkını muhatab almayıp işi aşırmaya çalışanlara tepkimizi ve haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem