Akman'a 2. sahtecilik davası

Deniz Feneri davasından yargılanmasına devam eden RTÜK eski başkanı Zahit Akman hakkında ''Sahtecilik'' suçlamasıyla yeni bir dava açılması için düğmeye basıldı. RTÜK'te daire başkanı olarak çalışırken görevden alınan ve Danıştay kararına rağmen göreve ia

Akman'a 2. sahtecilik davası
Deniz Feneri davasından yargılanmasına devam eden RTÜK eski başkanı Zahit Akman hakkında ''Sahtecilik'' suçlamasıyla yeni bir dava açılması için düğmeye basıldı.
 
RTÜK'te daire başkanı olarak çalışırken görevden alınan ve Danıştay kararına rağmen göreve iade edilmeyen Cengiz Özdiker davasında, 1 yıl 15 gün hapse mahkum olan Zahit Akman hakkında  suç duyurusunda bulunuldu. 
 
Ankara 19. Sulh Ceza Mahkemesi, Özdiker'in 20 Nisan 2006'daki  atanmasıyla ilgili dönemin RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, karşı oyu olmadığını belirledi. Ancak 20 Nisan 2009'da RTÜK üyesi Abdülvahap Darendeli mahkemeye bir belge verdi. Belgedeki  muhalefet şerhinde Akman'ın da karşı oy imzası olduğu görüldü.
Bunun üzerine cezadan kurtulmak için sahte muhalefet şerhi ürettiği öne sürülen Akman hakkında, ''Resmi evrakta sahtecilik" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Suç duyurusunu değerlendirecek olan savcılık Akman hakkında yeni bir dava daha açabilecek.
 
FENER DAVASI DEVAM EDİYOR
 
RTÜK eski Başkanı Zahid Akman hakkında, üç savcının görevden alınmasına neden olan ve suç vasfı değişerek geçen yıl Ocak ayında İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan Deniz Feneri davası da devam ediyor.
 
Aralarında Zahid Akman, Zekeriya Karaman ve Mustafa Çelik’in de bulunduğu 20 sanık, ''Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve kamu görevlisinin sahteciliğe iştirak etmek" suçlarından çeşitli hapis cezaları  istemiyle yargılanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem