Akın Akın Göçüyorlar

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine imkanı olan vatandaşlar ilçeleri akın akın terk etmeye başladı. İmkanları olmayan vatandaşlar ise gıda stoklamak için marketlere akın et

Akın Akın Göçüyorlar

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine imkanı olan vatandaşlar ilçeleri akın akın terk etmeye başladı. İmkanları olmayan vatandaşlar ise gıda stoklamak için marketlere akın etti.

Cizre ve Silopi'de bu gece saat 23.00'da, Nusaybin'de ise 16.00'da sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine ilçelerde yaşanan göç hızlandı. Vatandaşlar, otogarlara akın ederek, ilçeleri terk etmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise yürüyerek, ilçelerden çıkıyor. Cizre'de evleri hendek, barikat ve patlayıcıların olduğu Cudi, Nur, Sur ve Yafes Mahallelerinde bulunan vatandaşlar her şeylerini geride bırakarak, ilçeden çıktı. PKK'lıların Nusaybin ve İdil Caddeleri ile Otogar mevkiindeki yolları ulaşıma kapatmasından dolayı araçlarla ilçeyi terk edemeyen bazı vatandaşlar, her şeylerini geride bırakıp çoluk, çocuk, yaşlı demeden yürüyerek göç ediyor. İlçeden son 2 gün içerisinde 50 bine yakın vatandaşın göç ettiği tahmin ediliyor.

Öte yandan, ilçelerden çıkmak için imkanları olmayan vatandaşlar ise marketlere akın etti. Vatandaşlar, gıda stoğu yapabilmek için gittikleri marketlerde uzun kuyruklar oluşturdu. Ömer Bilişik adlı vatandaş, yasak ilan edileceğini duyduktan sonra alışveriş yapmak için markete geldiklerini belirterek, "İmkanı olan vatandaşlar şehir dışına çıktılar. İmkanı olmayan vatandaşlar ise evlerinde gıda malzemesi stok etmeye başladılar. Yasağın ne zaman kalkacağını bilmiyoruz. Allah hepimize yardımcı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler