Akıl almaz olay ihbarla ortaya çıktı

Başkent Ankara ’daki okullarda konferans veren, yüzlerce aileye danışmanlık yapan ve bütün diplomaları sahte çıkan psikolog Murat Anık ’ın ifadesinin alınmasıyla ilginç yaşam öyküsü de ortaya çıktı.Star gazetesin haberine göre; lise mezunu olan Anık, 2000

Akıl almaz olay ihbarla ortaya çıktı

Başkent Ankara ’daki okullarda konferans veren, yüzlerce aileye danışmanlık yapan ve bütün diplomaları sahte çıkan psikolog Murat Anık ’ın ifadesinin alınmasıyla ilginç yaşam öyküsü de ortaya çıktı.

Star gazetesin haberine göre; lise mezunu olan Anık, 2000 yılında silahlı yağma ve dolandırıcılık suçundan 18 yıl hapis cezası aldı. 8 yıl cezaevinde yatan Anık, bu süre içerisinde koğuş arkadaşıyla beraber psikoloji kitaplarına ilgi duydu. Tahliye olduktan sonra iş bulamayan Anık, önce Hacettepe Üniversitesi’nden sahte diploma, ODTÜ’den de yüksek lisans belgesi, son olarak da Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’ndan sahte doçentlik belgesi hazırladı. Anık, cezaevinden tahliye olduktan sonra ‘Otizm sendromu bozukluğu’, ‘Ergenlik çağında psikolojik ve fizyolojik gelişmeler’, ‘Ailelere önemli uyarı: çocuklarınıza karne korkusu yaşatmayın’, ‘Ülkemizin ruh sağlığı profili, ‘Ergenlik döneminde oluşan sorunlar’, İnternet bağımlılığı tanı kriterleri’ gibi onlarca makaleye imza attı. Onlarca otistik çocuğun tedavisini yürüttü. Ankara Emniyetine gelen ihbarlar sonrası polis, çeşitli kurumlarla yazışmalar yaparak Anık’ın sahte diplomalarla çalıştığını belirledi. İl sağlık Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ, Murat Anık’ı mezun etmediklerini bildirdi.

Öğrendiklerimi paylaştım
Operasyon için harekete geçen polis, Anık’ı evinde gözaltına aldı. Anık’ın emniyette verdiği ifadede “Öğrendiğim, özümsediğim bilgileri paylaştım. Topluma katkıda bulunmak istedim. Kimseden ücret almadım. Kimseyi de tedavi etmedim. Amacım edindiğim bilgileri insanlarla paylaşmaktı” dediği kaydedildi. Ancak Anık’ın sahtecilik, hürriyeti yoksun bırakma, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı. Anık’ın film senaryolarını aratmayan hayat hikayesinde önemli bir detay daha var. Anık, madde bağımlısı bir genci tedavi ederek uyuşturucu bağımlılığından kurtardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem