Ak Parti'den bir istifa daha!

AK Parti'de ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen üç milletvekilinden Erdal Kalkan ve Ertuğrul Günay'ın istifalarının ardından bir istifa haberi daha geldi. Disiplin Kurulu'na sevk edilen bir diğer isim Ankara Milletvekili Haluk Özdalga düzenledi

Ak Parti'den bir istifa daha!

AK Parti'de ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen üç milletvekilinden Erdal Kalkan ve Ertuğrul Günay'ın istifalarının ardından bir istifa haberi daha geldi. Disiplin Kurulu'na sevk edilen bir diğer isim Ankara Milletvekili Haluk Özdalga düzenlediği basın toplantısında istifasını duyurdu.

Özdalga, istifasını açıkladığı basın toplantısında Adlli Kolluk Yönetmeliği ile ilgili eleştirilerde bulundu. Özdalga, "Gidilen yol yanlış. Danıştay kararı beklenmeden bu yönetmelik yürürlükten kaldırılmalıydı. Benim şimdiki önerim şudur. Bu yönetmeliğin benzeri bir yerni metnin yürürlüğe konulması yoluna gidilmemelidir. Soruşturmaların gizliliği fiilen ortadan kaldırılmıştır. Yolsuzluk soruşturması yapılmasını imkansız kılıyordu. Adli polis üzerindeki siyasi baskılar kesinlikle kaldırılmalıdır" dedi.

"DEMOKRATİK REJİM İÇİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

Özdalga, şöyle devam etti: "Bu gidiş demokratik rejim içinde sürdürülebilir değildir. O açıdan Türkiye'nin kritik bir yol ayrımında olduğunu düşünüyorum. Polis binalarına medyanın girmesini yasaklayan uygulamadan da vazgeçilmelidir. Şeffaflık demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Askeri vesayet rejimine karşı durmak, demokratik hukuk devletinin inşasına katkı verebilmek için  AK Parti'ye katılmıştım. Bu düşüncelerle ben AK Parti'den ayrılıyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem