AK Parti'de 'üç dönem' engeli kalkıyor mu?

Dershane ve cemaat tartışması ile 17 Aralık’taki rüşvet operasyonu ‘Hedef: Recep Tayyip Erdoğan’sız siyaset’ olarak değerlendirilen AK Parti ’de, ‘üç dönem’ kriteri yeniden tartışılmaya başlandı.Akşam gazetesinden Yurdagül Şimşek'in haberine göre AK Parti

AK Parti'de 'üç dönem' engeli kalkıyor mu?

Dershane ve cemaat tartışması ile 17 Aralık’taki rüşvet operasyonu ‘Hedef: Recep Tayyip Erdoğan’sız siyaset’ olarak değerlendirilen AK Parti ’de, ‘üç dönem’ kriteri yeniden tartışılmaya başlandı.

Akşam gazetesinden Yurdagül Şimşek'in haberine göre AK Parti ’de uluslararası boyutları da bulunan ‘karşı çephe’ ile mücadele için Erdoğan’ın ‘Başbakan olarak yola devem etmesi’ gerektiği, bu nedenle de parti tüzüğündeki ‘üç dönem’ kriterinin değiştirilmesi gerektiği konuşuluyor.

24. Dönem Parlamentosu’nun oluştuğu 12 Haziran seçimleri ile birlikte en çok tartışılan konulardan biri de AK Parti tüzüğünde yer alan ‘üç dönem’ kriteri oldu. Buna göre, üst üste 3 dönem milletvekili seçilenler, bir dönem ara vermeden yeniden aday olamıyordu. Tüzük gereği yeniden aday olamayacaklar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında olduğu 70’in üzerinde isim bulunuyor.

Parti ve ülke politikasına yön veren isimlerin ‘üç dönem’ kriterine takılması üzerine sık sık bu kuralın değiştirilmesi tartışmaları yaşandı. Ancak, Başbakan Erdoğan her seferinde bu önerilere karşı çıktı. Bir süredir gündemden düşen ‘üç dönem’ engeli dershanelerin kapatılması girişimi ile birlikte başlayan Fethullah Gülen cemaatiyle tartışma ve üç bakanın oğlunun adının da karıştığı 17 Aralık operasyonu ile birlikte yeniden konuşulmaya başlandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler