AK Parti müdahil oldu!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasında müşteki olarak yer alan AK Parti'nin davaya katılma talebi kabul edildi.

AK Parti müdahil oldu!

İstanbul'da dikkat çeken bir dava, 43. duruşmasıyla devam ediyor. Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 29 sanıklı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülüyor.

Bu önemli duruşmada, tutuklu sanıklar arasında Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve diğer yüksek rütbeli askeri yetkililer yer alıyor. Ayrıca, Mehmet Deniz Yıldırım ve Serdar Öztürk gibi sivil kişilikler de duruşmada hazır bulunuyor.

Yakalama kararı bulunan ve kırmızı bültenle aranan sanıklar arasında Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı gibi isimler dikkat çekiyor. Ancak bu isimler duruşmada yer almadı.

Duruşmanın bir diğer dikkat çeken noktası, AK Parti'nin davaya müdahil olma talebi oldu. Avukat Muammer Cemaloğlu'nun bu talebi, savcı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından desteklendi. Talep, mahkeme tarafından kabul edildi ve AK Parti'nin davada zarar gören taraflar arasına katılması kararlaştırıldı.

Tutuklu sanık avukatlarından Serdar Öztürk ve emekli Albay Dursun Çiçek, davanın sahte belgelerle hazırlandığını iddia ederek, AK Parti'nin müdahillik talebinin kabul edilmemesini istedi. Diğer tutuklu sanıklar ve avukatları da benzer görüşleri dile getirdiler.

Mahkeme, müdahillik talebine dair kararını verirken, "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davasının tutuklu sanıklarının savunmalarını da almaya devam ediyor. Duruşma, izleyiciler ve sanıklar arasına konulan yeni metal bariyerlerle güvenlik önlemleri altında sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler